NBA

Luka Dončić besen kot ris, lotil se ga je z rokami (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je ponovno blestel, njegovemu Dallasu pa ni šlo najbolje.
Fotografija: Znesel se je nad svojim dresom. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Znesel se je nad svojim dresom. FOTO: Youtube

Luka Dončić je z ekipo Dallas Mavericks znova okusil poraz proti vodilnemu moštvu zahoda v severnoameriški košarkarski ligi NBA Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom na čelu. Po zmagi s 129 : 114 se je smejalo Jamesu, ki je prehitel Michaela Jordana na četrtem mestu večne lestvice zadetih metov.

Dončić je bil brez svojega centra Kristapsa Porzingisa znova prvo ime Dallasa s 25 točkami, z 10 skoki in s sedmimi podajami, a pri tem skupaj z ostalimi soigralci ni imel najbolj učinkovitega večera v napadu. Zadel je le osem metov iz igre od 19 in izgubil šest žog, svojo jezo nad potekom tekme pa je v zadnjem delu prvega polčasa pokazal kar tako, da je strgal svoj dres.



Dallas, ki ima v tej sezoni izkupiček 23 zmag in 15 porazov, je ob 40-odstotnem metu zaostajal vso tekmo, v zaključku pa ostal tudi brez trenerja Ricka Carlisla. Tega so sodniki v zadnji četrtini zaradi protestiranja izključili. Že v preteklih dneh se je Carlisle namreč večkrat obregnil ob dejstvo, da premalokrat dosodijo osebne napake nad Dončićem.

Tokrat je Dončić 13-krat metal s črte prostih metov, a tudi od tam ni imel najboljšega večera, saj je zadel le osemkrat. Kljub slabšemu večeru pa si je znova prislužil pohvalo Jamesa: »Je precej pred svojimi leti. To je dokazal tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Brez dvoma ima Dallas izjemnega igralca v njem.«

Poraz je v Brooklynu doživel tudi Goran Dragić z ekipo Miami Heat. Gostje so v drugem polčasu imeli vodstvo vse do minute pred koncem, a je bila v zaključku domača zasedba bolj zbrana in z zmago 117 : 113 prekinila niz sedmih zaporednih porazov. Dragić je na parketu prebil skoraj 29 minut ter prispeval 17 točk in pet podaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije