TENIS

Lahko bi se razpletlo drugače

V 3. krogu teniškega OP ZDA Zverev boljši od Bedeneta. Priložnost je bila, Nemec na velikih slamih še naprej kaže ranljivost.
Fotografija:
Odpri galerijo

NEW YORK – Priložnost je bila, a najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je ostal brez osmine finala OP ZDA in brez odmevne zmage nad šestim igralcem sveta Aleksandrom Zverevom. Po treh urah in pol izenačenega dvoboja je bil Nemec boljši s 6:7 (4), 7:6 (4), 6:3, 7:6 (3) in je tako prvič preskočil 3. krog v New Yorku.

Bedene in Zverev sta se v tej sezoni že merila na uvodnem turnirju za veliki slam in v 1. krogu Melbourna je bil mladi Nemec prepričljivo boljši, veliko presenečenje bi bilo, če bi se zgodba ponovila na OP ZDA. Zverev, lanski zmagovalec mastersa osmerice, kjer je v polfinalu in finalu ugnal Rogerja Federerja in Novaka Đokovića, pač za sabo nima sezone, kot bi si želel, predvsem jo je zaznamoval spor z menedžerjem, pred kratkim pa tudi odhod trenerja Ivana Lendla. Glede na to, da je št. 6 (bil je tudi že tretji na svetu), ostaja na velikih slamih nenavadno ranljiv, nazadnje ga je, denimo, v Wimbledonu v 1. krogu ugnal 124. z ATP Jiri Vesely, v New Yorku sta ga v peti niz popeljala tako Radu Albot (41.) kot Frances Tiafoe (45.).

Razlika 74 mest ni bila vidna

Zdelo se je, da je to Bedenetova priložnost za zares odmeven dosežek, in Ljubljančan nikakor ni bil brez možnosti. Očitno živčen spričo pomembnosti dvoboja je zelo slabo začel (0:3) in nizal neizsiljene napake. Ko se je zdelo, da je uvodni niz v Nemčevih rokah, pa se je začelo razmerje moči na drugem največjem igrišču OP ZDA spreminjati. Bedene je začel kazati odličen tenis, bil je zelo napadalen, igral je na zares visoki ravni, razlika 74 mest na svetovni lestvici ni bila vidna. Po zasuku v prvem nizu je bil večji del drugega boljši tekmec, vsekakor škoda točke v osmi servisni igri, ko je bilo ob začetnem udarcu Nemca 0:30, Bedene je še enkrat odlično napadel, na koncu pa se je žogica od vrha mreže odbila na Ljubljančanovo stran … Namesto 0:40 torej 15:30, Zverev je zdržal nalet tekmeca, tudi nadaljevanje je ponudilo izenačeno igro, je pa bil šesti nosilec tisti, ki je bolje odigral v odločilnih trenutkih, tisti, ki so mu pripadle pomembne točke.

»Dvoboj je bil res na visoki ravni. Tekmec je igral zelo agresivno, zelo dobro, zelo hitro. Včasih nisem imel prav nikakršnih možnosti na njegov servis. Glede na to, da sva igrala kar tri podaljšane igre, bi se lahko razpletlo drugače. Vesel sem, da sem se prebil v osmino finala,« je ocenil Zverev, potem ko si je zagotovil najboljši rezultat na OP ZDA, s katerim je izenačil tudi svoj najboljši dosežek z OP Avstralije in Wimbledona, le na OP Francije je naredil še en korak dlje.

Bedene je tako izgubil še sedmi dvoboj proti igralcu iz top 10 na velikih slamih (skupno 1:20), naslednji nastop pa ga čaka konec prihodnjega tedna, ko se bo Slovenija v Davisovem pokalu merila z Egiptom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije