KVALIFIKACIJE

Konec sanj o elitnem tekmovanju za Olimpijo

Povratna tekma se je končala brez zmagovalca.
Fotografija: Olimpija je doma izgubila, kar se je izkazalo za usodno. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Olimpija je doma izgubila, kar se je izkazalo za usodno. FOTO: Mavric Pivk, Delo

BAKU – Nogometaši Olimpije so v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov izpadli proti azerbajdžanskemu Qarabagu. Povratna tekma v Azerbajdžanu se je končala z 0 : 0, kar je pomenilo, da napredujejo nogometaši Qarabaga s skupnim izidom 1 : 0.

Edini zadetek je padel v Ljubljani, a na žalost zelenih se je zatresla mreža Olimpije, ki tako ponovno, kot že pred dvema letoma, ostaja brez tekmovanja v elitni ligi prvakov.

V Bakuju je imela Olimpija pred okoli 20 tisoč gledalci nekaj začetne pobude in terensko premoč, ki pa se ni pokazala pri nevarnejših poskusih proti golu Vagnerja. Prvi je imel nato priložnost Rok Kronaveter, ki pa je žogo po dobri podaji Stefana Savića v osmi minuti poslal čez gol.

Domači so prevzeli pobudo

Domači so nato postajali vse nevarnejši. Aljaža Ivačiča je najprej preizkusil Mahir Madatov v 13. minuti, ko še ni bilo prave nevarnosti za vrata Olimpije, a igra se je preselila pred gol gostov in domači so bili čedalje podjetnejši. Olimpija je spet zapretila šele v 25. minuti, toda strel Kingsleyja Boatenga s kakšnih 16 metrov so domači branilci ustavili. Zatem je bilo spet vroče pred Ivačičem, a je pred Danijem Quintano v 28. minuti pet metrov pred golom v zadnjem hipu posredoval Dino Štiglec.

Olimpija se skorajda ni mogla otresti pritiska tekmecev, ki so nenehno stiskali obroč okrog njenega kazenskega prostora. Zadnjo priložnost za Olimpijo je v prvem polčasu imel Boateng v 40. minuti, njegov strel pa so domači ustavili še pred podajo v sredino pred vrata.

Zadel le živi zid

V drugem polčasu je Savića zamenjal Matic Črnic. Ni bilo pravih akcij, ni bilo nevarnosti za vrata Qarabaga, strel Štigleca z glavo po prostem strelu v 55. minuti pa premlačen za Vagnerja. Precej nevarnejši je bil po podobni akciji na drugi strani Simeon Slavčev, a je žogo poslal tik nad vratnico.

K učinkovitejši igri v napadu Olmpije ni pomagala niti menjava Kronaveter-Danijel Miškić v 72. minuti, ob koncu je zaigral še Ilić. V zadnjih minutah je Olimpija le nekoliko stopnjevala ritem, zadnjo priložnost za morebiten podaljšek pa je imel po prostem strelu v 88. minuti Miškić, a zadel le živi zid.

Qarabag se bo v nadaljevanju kvalifikacij pomeril s severnoirskim klubom Crusaders.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije