HOKEJ

Končna postaja je Vojens

Hokejisti SŽ Olimpija konec tedna za celinski pokal. Tekmeci Ritten, Ferencvaros in Txuri-Urdin.
Fotografija: Gregor Polončič se je dobro znašel na Olimpijinem trenerskem stolčku. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Gregor Polončič se je dobro znašel na Olimpijinem trenerskem stolčku. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Hokejisti SŽ Olimpije so se pod taktirko vršilca dolžnosti trenerja Gregorja Polončiča sprostili in v alpski ligi ujeli ritem zmage ter si povrnili samozavest. Potrebovali jo bodo, če bodo želeli konec tedna uresničiti visoke ambicije in si z zmago na celinskem turnirju na Južnem Tirolskem v Renonu zagotoviti napredovanje v tretji krog in pot na prizorišče prvega slovenskega »olimpijskega« podviga v Vojens na Danskem.

»Tam je slovenski hokej že napisal lepo poglavje in ne skrivamo, da je naš cilj zmaga ter pot na Dansko,« je pred odhodom hokejske posadke v Italijo povedal 38-letni Polončič, ki se – potem ko je na trenerski klopi zamenjal Jureta Vnuka, ne obremenjuje s tem, ali je v začasni trenerski vlogi ali iz tekme v tekmo polaga izpite za glavnega trenerja brez priponke začasni. »Dajem svoj maksimum, drugi pa bodo odločali o mojem statusu. Jaz le uživam v tem, kar delam, in poskušam narediti vse, da bi zmagovali. Rad tekmujem in še raje zmagujem, tako tudi vodim moštvo. Če bomo igrali dober hokej, bomo tudi zmagovali. Seveda, tudi trenerski posel je zame velik izziv. Ne čutim, da bi bil v položaju, ko je vsaka tekma izpit,« je na vprašanje o tem, ali upa, da bo kmalu tudi glavni trener, odgovoril Polonca.

Na ledu prijazen fant

Ljubljančan s pestro zgodovino grehov je v vlogi trenerja nasprotje divjega fanta iz preteklosti in tudi svojega predhodnika, ki je po imenitni prejšnji sezoni prišel navzkriž z varovanci. Z mehkejšim pristopom se je ujel z igralci, ki so mu v prvih tednih pomagali z zmagami. »Občutek je dober. Smo tam, kjer smo si želel biti – v vrhu alpske lige. Načrtovali smo, da bomo prav za celinski turnir v optimalni formi in nabrušeni. Dodatno nas je okrepila še zmaga po velikem zasuku v Asiagu, po kateri so si fantje zaslužili dva dneva počitka,« je trener odkril stanje v moštvu, ki se je najprej povsem pripravilo za prvi in najpomembnejši jutrišnji dvoboj z ligaškim tekmecem in gostiteljem turnirja Rittnom. »Turnir bo izenačen, naš cilj pa je jasen. Po slabšem startu v sezono smo se vrnili zmagovalni ritem in zdaj igramo kakovosten hokej. Ni lahkih tekmecev, odločale bodo podrobnosti. Kdor bo bolj discipliniran in taktično bolj dovršen, bo bližje uspehu,« je način, kako osvojiti Južno Tirolsko, razkril kapetan Aleš Mušič.
Če bo SŽ Olimpija zmagovalka turnirja, si bo priigrala še nastop na turnirju v Vojensu (med 15. in 17. novembrom).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije