NOGOMET

Knapi v zmajevem gnezdu, Sežanci grozijo vijoličnim

Vodilna Olimpija danes proti svojim pokalnim krvnikom iz Velenja. Prvak Maribor jutri zagotovilo za nogometni praznik na Krasu.
Fotografija: Nogometaši Tabora bodo pred svojim občinstvom pogumno krenili v dvoboj s favoriti iz Maribora. FOTO: Facebook NK Tabor
Odpri galerijo
Nogometaši Tabora bodo pred svojim občinstvom pogumno krenili v dvoboj s favoriti iz Maribora. FOTO: Facebook NK Tabor

LJUBLJANA – Minil je natanko mesec od šoka, ki so ga v zmajevem gnezdu povzročili knapi iz Šaleške doline. Takrat so namreč nogometaši velenjskega Rudarja v osmini finala pokalnega tekmovanja šokirali Olimpijo in jo izločili z zmago 1:0. To je še poglobilo nerazpoloženje v vrstah zeleno-belih, ki živijo iz tedna v teden, za zdaj še od zmage do zmage, ves čas pa iz ozadja kljuva negotovost glede prihodnosti kluba ob skorajšnjem odhodu finančno izčrpanega predsednika Milana Mandarića.

No, danes lahko varovanci trenerja Safeta Hadžića na svojo pokalno rano položijo obliž z novo prvenstveno zmago ravno proti Velenjčanom, s čimer naj bi zadržali vodilni položaj na lestvici. »Poraz v pokalu je bil dobra šola. Četudi si favorit, moraš tekmo vzeti resno, da jo dobiš. Velenjčani imajo igralce, ki so kakovostni za slovensko ligo. So v krizi, ampak nobene ekipe se ne sme podcenjevati,« je jasno Hadžiću, ki zaradi izključitve na zadnji tekmi s kranjskim Triglavom ne sme voditi moštva na treh tekmah. To ga ne gane preveč: »Verjamem v svoj strokovni štab in igralce. Če se dobro dela na treningu, potem igralci na tekmi ne potrebujejo trenerja. Kakovost je takšna, da bodo igralci, če so dobri, zmagali brez trenerja.« Na tribuni mu bo družbo delal prav tako na Gorenjskem pordečeli napadalec Jucie Lupeta, preostali zmaji so nared za obračun.

Tabor že grenil življenje Mariboru

Prvak Maribor po nedeljskem kosilu v Sežani ne namerava postati češnjica na torti in kozarček rujnega za privržence Tabora. Rdeče-črni sicer snujejo presenečenje, upanje jim vliva njihova dobra predstava na Štajerskem. Z igralcem manj v drugem polčasu so do zadnjega grenili življenje vijoličnim, gostitelji so si takrat prislužili ostre kritike in žvižge, trener Darko Milanič je celo ponudil odstop. Zdaj se v četo sežanskega stratega Almirja Sulejmanovića po poškodbi vračajo Klemen Nemanič, brata Mario in Stjepan Babić, s pozitivnimi izkušnjami se je iz mlade reprezentanci vrnil vse boljši Leon Sever.

Sicer zna biti najrazburljivejša tekma v Celju, kjer se bodo varovanci Dušana Kosiča udarili z največjimi dolžniki v tem prvenstvu iz Domžal. Je že napočil čas za silovit vzpon rumene zasedbe trenerja Andreja Razdrha, ki je dobil še tri okrepitve: Matica Finka, Srba Nikolo Vujadinovića in 19-letnega Jamajčana Kaheema Parrisa.

Pari 14. kroga: Mura – Triglav (glavni sodnik; Dejan Balažič; danes ob 14.30), Olimpija – Rudar (Mihael Antič; danes ob 16.45), Celje – Domžale (David Šmajc; danes ob 18.45), Tabor – Maribor (Rade Obrenović; jutri ob 14.30), Aluminij – Bravo (Nejc Kajtazović; jutri ob 16.30).

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije