NOGOMET

Knapi in nuklearci gojijo upe s svežo komando

Nogometaši Rudarja in Krškega z novima trenerjema v boj za obstanek. Panadić na misiji nemogoče v Posavju, Sulejmanović za kontinuiteto.
Fotografija: Hrvat Andrej Panadić je drugi tujec med prvoligaškimi trenerji ob Bošnjaku Erminu Bašiću, ki vodi Gorico. Foto: nkkrsko.com
Odpri galerijo
Hrvat Andrej Panadić je drugi tujec med prvoligaškimi trenerji ob Bošnjaku Erminu Bašiću, ki vodi Gorico. Foto: nkkrsko.com

LJUBLJANA – V 24. krogu državnega prvenstva nogometnih prvoligašev se bosta predstavila nova trenerja na klopeh velenjskega Rudarja in Krškega, kar daje dodaten mik njunima domačima dvobojema z Gorico oziroma Triglavom. Almir Sulejmanović je dobil zaupanje velenjskega vodstva, v ekipi pa ne gre pričakovati revolucionarnih zasukov, saj dosedanji absolutni šef Marijan Pušnik nadaljuje delo kot športni direktor; torej na stadionu Ob jezeru še vlada njegova nepopustljiva nogometna filozofija. Morda se bodo igralci odzvali pozitivno, če ne drugega, bodo malce bolj sproščeni, saj jih je koroški strokovnjak kar malce zadušil s svojim nenehnim presingom, kar priznava tudi sam. Zdaj imajo črno-zeleni priložnost, da dokažejo svojo kakovost, profesionalnost in pripadnost klubu. Tavanje pri dnu lestvice jim pač ni v čast, še posebno ne zato, ker so finančne zadeve v tej sezoni urejene, dodatni zagon pa bi lahko pomenila tudi prevetritev v vodstvu kluba. Predsedniški stolček je po Simonu Dobaju, ki ostaja v upravnem odboru, zasedel Peter Dermol. Že proti Goričanom se morajo prebuditi napadalci (Milan Tučić, Dominik Radić, Žiga Škoflek in Abu Kamara), ki so v tej sezoni skupaj dosegli skromnih 12 zadetkov.

Junaško kot Matija Gubec

V Posavju se ne predajajo niti po zelo turbulentnih dogodkih, ko je sodelovanje s klubom zaključila celotna ekipa trenerjev v mladinski šoli. Potem ko jim ni uspelo prevzeti oblasti na stadionu Matije Gubca, so aktualni vodstveni garnituri s predsednikom Zoranom Omerzujem pravzaprav prepustili še zadnjo priložnost, da Krško potegne z dna lestvice. A to bo težko, saj jim najbližji Rudar beži za osem točk. Omerzu je potegnil še zadnji adut iz rokava, ki prihaja iz Hrvaške. Novi trener Andrej Panadić nima posebno zavidljive kariere kot samostojni vodja članske zasedbe, je pa bil med drugim član strokovnega tima (skavt in analitik) v hrvaški reprezentanci med pohodom do naslova svetovnega podprvaka. Verjetno bo v moštvo vnesel svežo energijo in sodobnejše prijeme od veteranskega predhodnika in rojaka Milana Đuričića. Toda tu je tudi vprašanje, ali niso v nuklearnem mestu vendarle storili preveč kadrovskih akrobacij predvsem na trenerskem položaju (Alen Šćulac, Radovan Karanović, Đuričić) pa tudi s selekcijo igralcev, da bi zagotovili stabilnost in mir ekipi, ki je pod vse večjim pritiskom in potrebuje junaško moč legendarnega upornika ​Matije Gubca. Nedeljski obračun s spomladi prerojenim Triglavom je kot naročen, da razkrije dejansko vrednost delnic zeleno-belih v boju za obstanek. Preostale tekme 24. kroga: Domžale – Olimpija, Maribor – Celje (obe v soboto) in Mura – Aluminij (v nedeljo).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije