NOGOMET

Kljub prednosti Ljudski vrt pričakuje spektakel

Maribor tik pred uvrstitvijo v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Valur potisnil v pozabo intrigantno ligaško tekmo s Triglavom.
Fotografija: Darko Milanič verjame v pravi odziv njegovih nogometašev v povratni tekmi z Valurjem. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Darko Milanič verjame v pravi odziv njegovih nogometašev v povratni tekmi z Valurjem. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Štajerski nogometni ponos Maribor bo drevi (20.15) gotovo pritegnil pod Kalvarijo dovolj navijačev za pravi evropski nogometni večer. Povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bi morala biti le zahtevna formalnost (3:0 v Reykjaviku), toda Mariborčani bodo v spopadu z Valurjem gotovo dovolj motivirani in nabrušeni za novo zmago pod Uefinim dežnikom.

Sobotna ligaška premiera s Triglavom je namreč dobila nadaljevanje tudi med uradno novinarsko konferenco pred drevišnjo tekmo. Trener vijoličastih Darko Milanič je – potem ko se je klub opravičil za medijski molk po porazu s Kranjčani – pokomentiral dogodke, sojenje in taktiko, s katero je v prvem polčasu krenil nad Gorenjce brez klasičnega napadalca v enajsterici. »Z rotiranjem in zamenjavami igralcev smo želeli ponuditi več minut fantom, kot je konkretno Rudi Požeg Vancaš, in jih čim prej spraviti v pravi tekmovalni ritem. Ne nazadnje smo želeli ponuditi navijačem tudi nekaj obrazov, ki so okrepili naš klub v prestopnem roku. To je bilo gotovo smiselno in tak pristop pije vodo. V tej tekmi smo porabili ogromno energije za nenogometne stvari, številni dogodki so vplivali na končni rezultat. Kdor želi razumeti, bo razumel, da je velika razlika med vodstvom z 1:0, rezultatom 0:0 in zaostankom z 0:1. V drugem polčasu smo jurišali na vrata, bili blizu, toda spet prejeli gol, nič nam ni šlo na roko. Od preusmerjenih strelov tekmecev, pa njihovega drugega gola iz ofsajda. Škoda, da je šla tekma v to smer. Sam sem videl zbrane in prisotne naše fante. Triglav zna igrati nogomet, mi tega ne bomo pozabili,« je povedal Milanič.

Razširili Islandce

Nogomet je tako poseben tudi zavoljo dejstva, da akterjem nenehno ponuja nove izzive – eni tekmi sledi druga, priložnosti za odziv ne zmanjka. Tudi zavoljo tega prihaja povratna tekma z Valurjem kot naročena za štajersko nogometno družino. Morebitna nova zmaga bi okrepila mariborski količnik na Uefini jakostni lestvici, zavihtela klub v spopad z boljšim iz para AIK proti Araratu (1:2) in ne nazadnje blagodejno vplivala na splošno vzdušje pod Kalvarijo. »Pripravo smo gradili na opravljenem v Reykjaviku. Tedaj smo bili zadovoljni s pristopom, z načinom, na katerega smo se lotili tekme in se držali načrta. Tudi drevi mora biti tako. Moštvo Valurja le lahko nevarno, verjemite, prejšnji teden smo z odliko opravili obveznosti in režijo tekme držali v svojih rokah. Fantom sem naročil, naj le izpolnijo svoje obveznosti, pa bomo vsi skupaj gotovo zadovoljni,« je zatrdil Darko Milanič, ki se zaveda, v čem je Maribor zanesljivo boljši od Valurja – v igri: »Na Islandiji smo gostitelje uspešno razširili, to bomo poskušali ponoviti.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije