NOGOMET

Kidričani se iščejo, zmaji bruhajo ogenj

Danes drugi pokalni polfinale med Aluminijem in Olimpijo. Kidričani še iščejo jesensko formo, zmaji so favoriti.
Fotografija: Trener Olimpije Robert Pevnik zahteva zmago svoje ekipe v Kidričevem. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener Olimpije Robert Pevnik zahteva zmago svoje ekipe v Kidričevem. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v tej sezoni že dobro zagrenili življenje tekmecem iz ljubljanske Olimpije. Ko so šumarji jeseni na domačem terenu dobili medsebojni prvenstveni dvoboj s presenetljivim izidom 6:2, so spisali odpoved takratnemu strategu zmajev Zoranu Barišiću. Pa ne le to, usmerili so tudi kadrovanje predsednika Olimpije Milana Mandarića, ki je sprožil val kritik na svoje razvajene, preplačane in precenjene igralce. Odtlej v zmajevem gnezdu ni nič več tako, kot je bilo. Robert Pevnik je zasedel trenersko mesto in se moral sprijazniti z odhodom kopice igralcev. Glavni cilj Ljubljančanov je, da se dokopljejo do pokalne lovorike, za katero morajo najprej v polfinalu ugnati Aluminij. Prvo poglavje drugega pokalnega polfinala (sinoči sta prvo polfinalno tekmo odigrala Maribor in Mura v Ljudskem vrtu) se bo začelo danes ob 20. uri v Kidričevem.

Kidričani nazaj h koreninam

Aluminij je bil hit jeseni, spomladi pa je zabeležil kar štiri prvenstvene poraze in le eno zmago. »Po zimskih odhodih nekaterih igralcev smo pričakovali nekaj takšnega. Imamo težave pri doseganju golov, še večje pa z zbranostjo v obrambi, saj nam lahko skoraj vsaka ekipa zabije tri gole. Če bomo proti Olimpiji igrali tako kot v nedeljo pri Muri, bomo prejeli šest zadetkov.

Prizadevamo si odpraviti napake in pomanjkljivosti v igri, bojevito koncentracijo v obrambi moramo ohraniti vso tekmo,« je jasno trenerju rdeče-belih Oliverju Bogatinovu, ki svojim varovancem odločno sporoča: »Vrniti se moramo k svojim koreninam, kar nas je krasilo jeseni. Morda so igralce zaslepili tedanji dobri rezultati in se zdaj še ne znajo pravilno odzvati. V tekmo z Olimpijo bomo šli brez taktiziranja glede obveznosti v prvenstvu. Za igralce lahko pozitivno izhodišče predstavlja jesenska zmaga nad Olimpijo, ki kaže, da znajo in zmorejo odigrati precej bolje.«

Zmaji takoj po zmago

Na drugi strani za Olimpijo šteje le zmaga. »Spoštujemo Aluminij, jesenski poraz v Kidričevem je lahko za igralce dodaten motiv, da se izkažejo in potrdijo vlogo favorita. Naš cilj je, da zmagamo že na prvi tekmi brez prejetega gola. Če bomo igrali kot na zadnji prvenstveni tekmi v Domžalah, bomo uspešni. Želim, da povedemo, da narekujemo ritem tekme, da smo agresivni in uspešni v dvobojih ter da poberemo tako imenovane druge žoge. Štirje porazi Aluminija nas ne bodo zavedli. Naš cilj je jasen: osvojitev pokala,« je odločen strateg zmajev Pevnik, ki za zdaj sledi viziji kluba z uveljavljanjem mladcev, pri čemer rezultati doslej niso vidno trpeli. »Imeli smo le slabih pet minut ob porazu s Triglavom v Kranju, vse drugo je bilo vrhunsko,« meni Pevnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije