NISO ŠE PRAVI

Katanec z zmago začel azijsko prvenstvo

Iračani so s 3 : 2 premagali Vietnam.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

ABU DABI – Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec je na klopi Iraka z zmago začel azijsko prvenstvo v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih (ZAE). Iračani so s 3 : 2 v skupini D premagali Vietnam. Na prvi tekmi v skupini D je Iran že v ponedeljek s 5 : 0 odpravil Jemen.

Vietnam je povedel z avtogolom iraškega branilca Alija Faeza v 24. minuti. Mohanad Ali je 10 minut kasneje izenačil, Cong Phuong pa je v 42. minuti zadel za vodstvo Vietnama z 2 : 1. Tareq Faraj je v 60. minuti poskrbel za novo izenačenje, Ali Adnan pa je v 90. minuti postavil končni izid.



Katanec, ki je konec avgusta podpisal bogato pogodbo z azijskimi prvaki iz leta 2007, je uspešno prestal tekmovalni debi na iraški klopi (po šestih prijateljskih tekmah). Irak se bo v soboto pomeril z Jemnom, prihodnjo sredo pa ga čaka še obračun z Iranom. V osmino finala se bosta uvrstili prvi dve moštvi iz vsake skupine in še štirje najboljši tretjeuvrščeni iz šestih skupin. Naslov s prvenstva izpred štirih let brani Avstralija, Irak je tedaj zasedel četrto mesto.

Katanec je na azijskem prvenstvu že sodeloval leta 2011, ko je bil selektor ZAE. Ti so tedaj v skupini s Severno Korejo, Irakom in Iranom z eno osvojeno točko tekmovanje končali že po prvem delu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije