NOGOMET

Kampl: Z Vanesso sva uigran par

Rdeči biki iz Leipziga prvič v finalu nemškega pokala v nogometu. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl popravil svojo napako.
Fotografija: Kevin Kampl ni skrival veselja po preboju v finale nemškega pokala. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Kampl ni skrival veselja po preboju v finale nemškega pokala. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Nogometaši moštva RB Leipzig so si prvič v desetletni zgodovini kluba (ustanovili so ga 19. maja 2009) priigrali nastop v sklepnem dejanju nemškega pokala. V polfinalu so rdeči biki upravičili vlogo favoritov in s 3:1 (1:1) v gosteh ustavili nalet drugoligaškega Hamburga. V ekipi z vzhoda Nemčije je pred 52.365 gledalci na Volksparkstadionu vidna vloga pripadla tudi Kevinu Kamplu. Nekdanji slovenski reprezentant si je sredi prvega polčasa privoščil hud spodrsljaj, potem ko je dovolil, da mu je neumorni Gambijec Bakery Jatta na Leipzigovi polovici ukradel žogo in nato s približno 25 metrov mojstrsko premagal gostujočega vratarja, Madžara Petra Gulacsija. »Če bi bilo vse normalno, bi morali po 20 minutah voditi že s 3:0. Toda odločili smo se za težjo pot,« je Kevinovo napako in neodločen izid 1:1 po prvem polčasu komentiral trener bikov Ralf Rangnick. V nadaljevanju so njegovi varovanci pokazali zobe oziroma roge. V 53. minuti je Kampl popravil svojo napako in sijajno podal Dancu Yussufu Poulsenu, strelcu prvega gola za Leipzig, ki je s pomočjo nespretnega posredovanja domačega veznega igralca, švicarskega Srba Vasilijeja Janjičića, povišal na 2:1, končni izid pa je v 72. minuti postavil Šved Emil Forsberg.

Rad bi pomagal tudi Dortmundu

Po zmagi in preboju v finale, ki bo 25. maja v Berlinu, je bilo veselje gostujočih nogometašev nepopisno. Njihove vzklike »Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin!« (Berlin, Berlin, mi peljemo se v Berlin) je bilo slišati še iz slačilnice, med najglasnejšimi pa je bil prav Kampl, ki je v nedavnem pogovoru za časnik Freie Presse zaupal marsikaj zanimivega o Leipzigu, sebi in svoji družini. Kot glavne razloge za letošnje sijajne predstave rdečih bikov je izpostavil odlično obrambo. »Od vseh nemških klubov smo prejeli najmanj golov, poleg tega smo v spomladanskem delu najuspešnejši v gosteh,« je pojasnil 28-letnik iz Solingena, ki z Leipzigom (61 točk) v bundesligi drži tretje mesto za münchenskim Bayernom (70) in dortmundsko Borussio (69). »V predzadnjem krogu bomo gostili Bayern, proti kateremu si seveda želiš doma vselej zmagati. Če bi s tem pomagali mojemu nekdanjemu klubu, bi bilo seveda vse skupaj toliko lepše, saj sem že od otroštva navijač Dortmunda. Zaradi svoje preteklosti sem v tem dvoboju vsekakor za Borussio,« je priznal Kampl, ki v prostem času rad lovi ribe in posluša elektronsko glasbo, nad katero se je navdušil med dopusti na Ibizi. Zdaj se preizkuša tudi kot DJ, v svoji novi hiši si je posebej za to uredil sobo v kleti. Za nameček se z življenjsko sopotnico Vanesso pripravlja na rojstvo drugega otroka, enoletni sin Jordi Noel naj bi sestrico ali bratca dočakal konec julija. »Z Vanesso sva uigran par. Ker pravi, da se moram zbrati za tekme in da zato potrebujem spanec, v glavnem ona prevzema nočna dežurstva. Se je pa s prvim otrokom najino življenje zelo spremenilo; prej sva lahko počela, kar sva hotela, zdaj ni več tako. Otrok zahteva vso najino pozornost, ki mu jo z veseljem tudi dajeva. Ni lepšega kot priti domov in videti srečnega otroka. Z drugim nama bo lažje, ker veva, kaj naju čaka,« je sklenil Kampl. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije