ALPSKO SMUČANJE

Ilki Štuhec stopničke ušle za 31 stotink

Osvojila je peto mesto.
Fotografija: Ilka Štuhec. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec. FOTO: Matej Družnik, Delo

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je zadnji smuk pred svetovnim prvenstvom v švedskem Aareju končala na petem mestu, s čimer je izenačila najboljši dosežek na progi Kandahar. Garmisch-Partenkirchen je ustoličil novo avstrijsko zmagovalko. Po Nicole Schmidhofer, ki je dobila superveleslalom, je smuk osvojila Stephanie Venier.

Venierjeva (1:37,46) je prišla do svoje premierne zmage v svetovnem pokalu. Povratnica po poškodbi Italijanka Sofia Goggia (+0,25) je po drugem mestu na superveleslalomu drugo mesto zasedla tudi na smuku. Za veselje domačih navijačev je s tretjim mestom poskrbela nemška predstavnica Kira Weidle (+0,54).

Četrta je bila Švicarka Corinne Suter (+0,81). Edina slovenska predstavnica na smukih in superveleslalomih je bila od Suterjeve počasnejša le štiri stotinke sekunde. Mariborčanko je od novih stopničk ločilo le 31 stotink.

Štuhčeva je prišla v Garmisch s popotnico treh smukaških uvrstitev na oder za zmagovalke. A tega niza na Bavarskem ni nadaljevala, si je pa vseeno po dveh slabših superveleslalomskih nastopih, odstopu in 22. mestu, prismučala novo vrhunsko uvrstitev med prvo deseterico. Izenačila je svoj najboljši dosežek v Garmisch-Partenkirchnu, peto mesto na smuku v sezoni 2014/15.

»Kar mali obliž na včeraj in treninge, ko se nisem najbolje znašla, čeprav sem vedela, da imam še ogromne rezerve v opremi. So deli, ki bi jih lahko odpeljala še boljše, še hitreje, splošno gledano pa sem zadovoljna,« je za Radio Slovenija po smuku dejala Štuhčeva. Upa, da bo dobro smukaško formo prenesla tudi v Aare, kjer bo kot »bran-Ilka« napadala drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Pred odhodom na Švedsko imajo alpske smučarke le en postanek, in sicer na Zlati lisici na Mariborskem Pohorju v petek in soboto z veleslalomom in s slalomom. Na veleslalomu bo nastopila tudi Štuhčeva. Slovenska orožja na domačem prizorišču svetovnega pokala pa bodo še Ana Bucik, Meta Hrovat in Maruša Ferk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije