Hadžić rešen za tekmo ali dve

Olimpija v Kidričevem do prve letošnje zmage. Aluminij se je prepozno prebudil, a je grozil.
Fotografija: Roman Bezjak (levo) je v Kidričevem dosegel prvi gol za Olimpijo. FOTO: NK Olimpija/Freedom Elements
Odpri galerijo
Roman Bezjak (levo) je v Kidričevem dosegel prvi gol za Olimpijo. FOTO: NK Olimpija/Freedom Elements

V prvi tekmi 24. kroga 1. SNL je Olimpija prvič letos zmagala. Z 2:1 je bila boljša od Aluminija, ne pa prepričljiva. Za Ljubljančane sta bila že v prvem polčasu strelca Endri Čekiči in Roman Bezjak, za Kidričane je v drugem znižal Jure Matjašič.
Tragedija bi bila, če bi Olimpija izgubila. Od poraza je bila daleč, od izgubljenih dveh točk pa ne. Do zadetka gostiteljev v 53. minuti, ko je zle slutnje s svojim prvim golom v sezoni z izjemnim strelom s 25 metrov, ki ga bržčas dolgo ne bo ponovil, priklical Matjašič, so bili zeleno-beli zanesljivi, kombinatorni in neučinkoviti.


»Že v prvem polčasu bi morali razbliniti vse dvome. V zaključne akcije smo šli preveč vzvišeno,« je ocenil Olimpijin trener Safet Hadžić. Dva gola, oba iz prekinitev, čudovit Čekičijev s prostega strela, srečen Bezjakov (prvi za Olimpijo) ob pomoči Stipeta Vrdoljaka in pomislekih, da bi ga lahko glavni sodnik David Šmajc razveljavil zaradi pasivnega ofsajda Mirala Samardžića, sta bila manj od razmerja sil na igrišču. Ljubljančani so zapravljali priložnosti. Čekiči je stresel vratnico, Ante Vukušić prečko.
Matjašičev gol je prebudil Aluminij, Olimpiji pa pognal strah v kosti. Trpela je in visela, čeprav gostitelji niso imeli velikih priložnosti. A Tomislav Tomić je močno padel v igri, Nejc Vidmar je nespretno nabijal žogo ...

»Aluminiju smo dovolili pritisk, a ta ni bil igralni. Z igro podaj bi ga lahko umirili, tako sta nas zajela preplah in živčnost,« je dodal Hadžić, za tekmo ali dve brez groženj o odstrelu. Domači trener Slobodan Grubor lahko obžaluje Aluminijev slab prvi polčas: »Mi smo samo tekali za žogo. Dveh golov iz prekinitev ne bi smeli dovoliti. V drugem polčasu smo igrali, kot znamo, ustvarjali smo pritisk, zabili gol, na koncu je zmanjkalo nekaj moči.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije