DIRKA PO ŠPANIJI

VIDEO: Grozljiv padec na Vuelti: Mezgec končal v bolnišnici

Veliko število kolesarjev je manj kot kilometer pred ciljem zgrmelo po tleh. Luka Mezgec bo zaradi poškodbe najverjetneje moral končati dirko.
Fotografija: Padec kolesarjev tik pred ciljem 14. etape. FOTO: Posnetek Zaslona
Odpri galerijo
Padec kolesarjev tik pred ciljem 14. etape. FOTO: Posnetek Zaslona

V zadnjem kilometru pred današnjo 14. etapo kolesarske dirke po Španiji se je zgodil hud množični padec, iz katerega so le nekateri kolesarji odnesli celo kožo. Na srečo je bil tokrat med njimi naš najboljši kolesar in trenutno vodeči na Vuelti Primož Roglič. Če na dirki po Italiji res ni imel sreče s padci in je na eni izmed etap kazal tudi svojo zadnjico zaradi strganega dresa ob padcu, se je tokrat sicer moral ustaviti, a se je za las izognil množičnemu trku in posledičnim poškodbam, ki bi lahko ogrozile njegovo pot do prve skupne zmage na eni izmed najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu. Roglič, ki je tako ohranil skupno vodstvo na dirki, je v cilju povedal, da je imel izredno srečo, da se je padcu izognil. O tem, kaj pričakuje od naslednjih dni, je povedal samo, da pričakuje hud boj že jutri.

Ko se je proga na zadnjem kilometru rahlo vzpela, je prišlo do padca. Ker pa se je to zgodilo znotraj zadnjega kilometra, se bodo zaostanki glavnine izbrisali. Padec in dane okoliščine je v sprintu izkoristil Sam Bennett. To je njegova druga etapna zmaga na letošnji dirki po Španiji. 

Na tleh sta pristala dva slovenska kolesarja, in sicer Luka Mezgec, ki je danes računal na dober rezultat, in mladi Tadej Pogačar, ki pa ni huje poškodovan - opraskal si je le komolec, uspel pa je ohraniti tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja in skupno tretje mesto. Po tleh je zgrmel tudi drugi v skupnem seštevku Alejandro Valverde.

Naš najboljši šprinter Luka Mezgec, ki je letos že zmagal etapo na Vuelti, se je pri padcu tako poškodoval, da so ga z rešilnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Ob padcu je dobil udarca v kolk in desni komolec. Kot poroča STA, so med pregledom v bolnišnici ugotovili, da je utrpel frakturo kostnega grebena desne kolčnice. Za zdaj kaže, da bodo lahko poškodbo pozdravili brez operativnega posega. Najverjetneje pa poškodba pomeni, da je slovenski sprinter končal letošnjo Vuelto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije