ROKOMET

Gostje za glavo višje, za gol boljše

Krimovke na prvi tekmi 2. dela lige prvakinj izgubile s Kristiansandom. Obramba na visoki ravni, v napadu premalo razpoloženih rokometašic.
Fotografija: Lamprini Tsakalou je igrala s povitim zlomljenim prstancem na desni roki. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Lamprini Tsakalou je igrala s povitim zlomljenim prstancem na desni roki. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Po 10 minutah prve tekme glavnega dela lige prvakinj se je zdelo, kot da rokometašice Krima Mercatorja igrajo proti vesoljkam. Na semaforju dvorane na Kodeljevem je pisalo 0:4, Slovenke so pred vikinško obrambo delovale kot palčice. Poraz s 24:25 (8:10) proti Vipers Kristiansand je udarec za Krim v boju za četrtfinale, a ta še ni izgubljen. Norveške prvakinje zdaj niso več neposredne tekmice za 4. mesto, to sta Ferencvaros in Thüringer HC, tekmi z Madžarkami bosta bržčas ključni. Na srečo bo prva šele 9. februarja, ko naj bi ekipa Uroša Bregarja že odpravila posledice smole s poškodbami med zimskim premorom, zaradi katere sta se organizatorica igre Nina Zulić in pomembna zunanja igralka Lamprini Tsakalou šele pred dnevi pridružili treningu. Slabosti v napadu so bile očitne v prvem polčasu, v katerem je Krim zmogel le osem golov. V drugem je učinek podvojil, a je bilo to premalo za uspeh. Za nameček sta bila ciprska sodnika vse prej kot domačinsko razpoložena, kar je zelo razjezilo Bregarja in 1500 navijačev. Vse bi lahko bilo drugače, če bi Krim izkoristil edino priložnost za vodstvo z dvema goloma, a Stankova ni kronala obrambe Miše Marinček pri 17:16 v 44. minuti. »Ekipa se je sestavila šele v sredo, napad je bil na nižji ravni, kot smo vajeni. Slabo smo začeli, ves čas sem iskal pravo kombinacijo v zunanji vrsti, žal niti Stankova ni imela svojega dne. Moram se dotakniti tudi sodnikov, ki sta nam vzela vsaj pet sedemmetrovk,« je bil razočaran Bregar, čigar presenečenje z najnižjo igralko Polono Barič v sredini napada se ni izšlo po željah.

V Francozinji dodana vrednost

Lahko je dobil nekaj pozitivnih spoznanj. Marinčkova, ki je ubranila 16 strelov, ostaja v odlični formi. Francoska novinka Marie-Paule Gnabouyou, edina, ki je bila po višini (185 cm) kos Norvežankam, je na debiju za Krim v LP dosegla štiri gole. »Daleč sem še od 100 odstotkov. Škoda teh izgubljenih točk, a ostajamo v igri za četrtfinale,« ostaja optimistična mlada mamica. Škoda tudi odlične predstave Olge Perederij, avtorice prvega zasuka na 13:12, ki je bila tragična junakinja, saj je njena naivna izključitev pri 22:22 pomenila začetek konca upanja na vsaj točko. »Porazno smo igrali v napadu, golov z razdalje praktično ni bilo. Norvežanke so mirno stale na sedmih metrih in naredile visok zid. Zelo sem žalostna, verjamem pa, da bomo iz tedna v teden boljše,« se malodušju ni prepustila mlada Ukrajinka, ki jo v soboto čaka gostovanje v Bukarešti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije