LIGA NARODOV

Galski petelini kikirikajo, nemški elf na psu

V dvoboju lige narodov dveh zadnjih svetovnih prvakov boljša Francija. Nemški nogometaši so letos na enajstih tekmah izgubili kar šestkrat.
Fotografija: Antoine Griezmann, po očetovi strani je nemškega rodu, je potopil svoje napol sonarodnjake. FOTO: afp
Odpri galerijo
Antoine Griezmann, po očetovi strani je nemškega rodu, je potopil svoje napol sonarodnjake. FOTO: afp

PARIZ – Agonija elfa se nadaljuje. Svetovni prvak iz leta 2014 Nemčija je namreč po visokem porazu proti Nizozemski (0:3) v mestu luči izgubil tudi tekmo lige narodov proti zadnjemu zmagovalcu mundiala Franciji. Germansko moštvo je sicer povedlo v 14. minuti iz enajstmetrovke, ko je zadel Toni Kroos, galski petelini pa so po zasuku, dvakrat je žogo v mrežo poslal Antoine Griezmann (62., 80.-11 m), prišli do končne zmage z 2:1. V skupini 1 lige A tako vodijo Francozi s sedmimi točkami iz treh tekem, tulipani jih imajo tri, odigrali so dve srečanji, na zadnjem mestu, to vodi v nazadovanje v ligo B, pa so Nemci z eno točko iz treh nastopov.

Francoski nogometaši so izbrancem že na mundialu zaradi neuspeha, izpada v uvodnem skupinskem delu, zelo kritiziranega selektorja Joachima Löwa tudi matematično odvzeli možnost, da bi se morebiti prebili v polfinale tekmovanja. Elf pa se izpadu lahko ogne le z zmago v zadnji tekmi 19. novembra proti Nizozemski. »To je razlika med moštvom, ki poka od samozavesti, in ekipo, kot je Nemčija, ki je v zdajšnjem trenutku po zaupanju v svoje moči na psu. Najboljša vitaminska injekcija za moje varovance je ravno takšna zmaga, izborjena v težki tekmi in proti žilavi ekipi. Kapetan Hugo Lloris nam je v prvem polčasu s svojimi obrambami omogočil, da smo bili pri zaostanku z 0:1 še vedno v igri,« je modroval francoski selektor Didier Deschamps.

Vsi za enega, eden za vse

Tudi njegovi izbranci so potrdili, da še plavajo na oblaku mundialske zmage, samozaupanje jim daje nešteto rešitev. »V uvodnem polčasu smo bili slabi, presenetilo nas je, da so Nemci igrali s tremi v zadnji vrsti. Zato smo morali za drugi polčas taktično spremeniti nekatere stvari in tudi nastopiti bolj kolektivno. Svetovni prvaki smo postali, ko smo garali drug za drugega, in le to je edini način za zmage,« je dodal Antoine Griezmann. »Vseeno po tokratni tekmi in naši predstavi ne smemo biti preveč razočarani. To je bila naša mnogo boljša predstava kot ob porazu v Amsterdamu.

Bili smo na enaki ravni kot svetovni prvaki, v prvem polčasu smo imeli priložnosti in bi morali zabiti še kateri gol. Manjkali sta nam inteligenca in hladnokrvnost. A Francozi so seveda vrhunski igralci in so potrebovali malo priložnosti, da jim je uspel rezultatski zasuk. Enajstmetrovko za gostitelje pa je sodnik Milorad Mažić dosodil povsem neupravičeno,« pa je ocenil selektor Nemcev Joachim Löw po šestem reprezentančnem porazu iz enajstih tekem v letošnjem letu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije