ODBOJKA

FOTO: Evforija v Stožicah, Slovenija poskrbela za zmagoslavje

Slovenci so zmagovito začeli evropsko prvenstvo. 
Fotografija: Zmaga Slovenije. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Zmaga Slovenije. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Slovenija je svojo premoč pokazala že v prvem nizu, ki so ga dobili s 25 : 18. Obe ekipi sta začeli srečanje nervozno, Finci so povedli z 1 : 3. Nato so Slovenci nanizali štiri zaporedne točke za 5 : 3. Finci so z uspešnim napadom spet povedli s 7 : 8 in 8 : 9, a to je bilo zadnje njihovo vodstvo. 

V drugem nizu je Slovenija vodila z 8 : 4, a so jih vztrajni Finci hitro ujeli z 9 : 8. Izenačena igra se je nadaljevala. Slovenija je pri vodstvu 21 : 19 dovolila nasprotnikom tri zaporedne točke za zaostanek z 21 : 22. Po izenačenju na 23 : 23 so do točke prišli Slovenci (24 : 23), ki niso izkoristili prve zaključne žoge. To jim je uspelo v drugo, za dobljen drugi niz s 26 : 24.
Evforija v polnih Stožicah. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Evforija v polnih Stožicah. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Slovenci so v tretjem nizu prvi osvojili točko za 1 : 0, a nato so potek igre narekovali Finci, ki so ves čas vodili, največ za pet točk (7 : 12). Tolikšna je bila prednost Fincev tudi pri rezultatu 15 : 20, a so jih Slovenci s tremi zaporednimi točkami nato ujeli (18 : 20). Končnico so dobro odigrali, prišli so do prve zaključne žoge, a je niso izkoristili. To so kasneje storili Finci za dobljen tretji niz (24 : 26). 

Varovanci Alberta Giuliani so imeli odličen sprejem, dobro so servirali, v drugem in tretjem nizu pa so naredili nekoliko preveč napak, predvsem v napadu, kar so tekmeci s pridom izkoriščali. Četrti niz je potekal suvereno in Tine Urnaut je z enojnim blokom dosegel zadnjo točko na srečanju ter poskrbel za evforijo v Stožicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije