NBA

Finski poklon Luki Dončiću

Dallas kljub 27 točkam novinca izgubil z LA Lakers. Telički morajo za končnico lige NBA dvigniti formo.
Fotografija: Luka Dončić je oblekel dres finskega hokejista Mira Heiskanena, novinca pri moštvu Dallas Stars, ki bo 26. januarja zaigral na tekmi vseh zvezd v NHL. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Luka Dončić je oblekel dres finskega hokejista Mira Heiskanena, novinca pri moštvu Dallas Stars, ki bo 26. januarja zaigral na tekmi vseh zvezd v NHL. FOTO: Twitter

DALLAS – Košarkarjem Dallasa z Lukom Dončićem se počasi že izmika končnica v ligi NBA. Dallas je v domači dvorani izgubil proti Los Angeles Lakers s 97:107 in je na predzadnjem mestu zahodne konference. Na osmem mestu, ki še vodi v končnico, so prav jezerniki, ki imajo zdaj že štiri zmage prednosti pred Dončićem in njegovimi. Prav Luka je bil eden ključnih igralcev dvoboja z Los Angelesom, zbral je 27 točk in osem skokov za ekipo iz Teksasa, kar pa je bilo premalo za 19. zmago v sezoni. DeAndre Jordan je desetim točkam dodal 19 skokov. Za zmagovalce iz Kalifornije je 29 točk dosegel Brandon Ingram, 21 pa Lonzo Ball.

Gostje so si zmago priigrali v tretji četrtini. Še ob polčasu je Dallas vodil s 67:54, nato pa je Los Angeles tretji del dobil s kar 32:13 in v četrtem še povišal vodstvo. »Nismo igrali dobro, še posebno naša obramba v drugem polčasu ni bila na ravni prvega. Poleg tega si v nadaljevanju v napadu nismo dovolj hitro podajali, žoga ni krožila. Jezerniki so drugem delu igre v obrambi igrali mnogo bolje kot v uvodnem delu,« je tekmo strnil Dončić. »Četudi si na domačem igrišču, še vedno nimaš nikakršnih zagotovil. To tudi ni vodstvo s trinajstimi točkami razlike ob polčasu. Pravšnje je treba odigrati vso tekmo,« je ugotavljal Dallasov trener Rick Carlisle.

Uspeh brez Jamesa

Za zmago gostov je očitno zalegla tudi kritika Luka Waltona, trenerja Los Angeles Lakers, ki je v ponedeljek po tretjem zaporednem porazu dejal, da ekipa potrebuje več ognja. Tega sta tokrat največ dodala mlada zveznika Ingram in Ball ter zaostanek 13 točk na koncu pretvorila v zmago, šele drugo na zadnjih sedmih tekmah, na katerih zaradi poškodbe dimeljske mišice ni mogel igrati superzvezdnik LeBron James.

No, v Dallasu pa je še marsikaj zanimivega. Pred dnevi je finski novinec Miro Heiskanen, hokejist kluba Dallas Stars v NHL, iz spoštovanja do Luke Dončića na ogrevanju pred slačilnico pred tekmo z Washingtonom oblekel njegov košarkarski dres teličkov s številko 77 in se seveda z njim tudi fotografiral. Zanimivo, da so 19-letnega Heiskanena že izbrali za letošnjo tekmo vseh zvezd NHL, ta bo 26. januarja v San Joseju. Luka Dončić je na dobri poti, da za tekmo vseh zvezd NBA tudi njemu uspe podobno, si je pa zdaj iz spoštovanja do mladega finskega branilca nadel njegov hokejski dres Dallas Stars s številko 4.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije