TIM GAJSER

Fantastično! Slovenija ima novega svetovnega prvaka

Naslov je potrdil s petim mestom
Fotografija: Tim Gajser ima neulovljivo prednost v skupnem seštevku. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tim Gajser ima neulovljivo prednost v skupnem seštevku. FOTO: Matej Družnik

IMOLA – Tim Gajser (Honda) si je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli privozil drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Gajser je po nekaj težavah v prvi vožnji Imole zasedel peto mesto in tako potrdil osvojitev naslova svetovnega prvaka za letošnjo sezono. Za naslov bi mu sicer zadoščalo že osmo mesto. Gajser ima tako po polovici 15. preizkušnje neulovljivo prednost pred drugim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

Gajser ni najbolje startal, kmalu je imel s Švicarjem Arnaudem Tonusom bližje srečanje, a sta jo oba odnesla brez padca. »Nisem najbolje startal, potem sem prišel na drugo mesto, poskušal sem zmagati, a sem padel. Poskušal sem se sicer vrniti, a sem potreboval nekaj krogov, da sem se ponovno ujel. Zelo sem vesel naslova, sezona je bila odlična, vsi so naredili odlično delo,« je takoj po prihodu v cilj dejal novi svetovni prvak.
Tim Gajser med prostim treningom v razredu MXGP v Imoli. FOTO: Matej Družnik
Tim Gajser med prostim treningom v razredu MXGP v Imoli. FOTO: Matej Družnik

Prvo vožnjo za VN Italije je sicer dobil drugi iz kvalifikacij Nizozemec Glenn Coldenhoff (KTM), drugi je bil Seewer, tretji pa Francoz Paulin Gautier (oba Yamaha). Klemen Gerčar (Husqvarna) je spet ostal brez točk, bl je 22. Jan Pancer je bil v razredu MX2 v prvi vožnji 10., zmagal je Španec Jorge Prado pred Dancem Thomasom Kjerom Olsenon in Francozom Maximom Renauxem.

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 17.10.

Leta 2015 je Gajser postal svetovni prvak v razredu MX2, leto pozneje v svoji prvi sezoni v razredu MGXP pa je prvič osvojil naslov svetovnega prvaka v tem elitnem razredu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije