KOŠARKA

Dončić za uteho dobil Porzingisa

Mladi Ljubljančan brez glavne tekme All-Star. V Charlotte le v primeru kakšne poškodbe.
Fotografija: Luka Dončić se ni uvrstil na tekmo All-Star, Klay Thompson (desno) da. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se ni uvrstil na tekmo All-Star, Klay Thompson (desno) da. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Odločitev trenerjev, ki bi mu lahko namenili mesto med udeleženci tekme All-Star NBA, je za Luko Dončića pomenila razočaranje, a je bila v veliki meri pričakovana. Čeprav sta ga pri glasovanju navijačev prehitela le LeBron James in Giannis Antetokounmpo, se bo moral zadovoljiti z nastopom v dvoboju vzhajajočih zvezd. Za uteho pa je na večer predstavitve vseh 24 udeležencev glavnega spektakla v Charlottu dobil odličnega klubskega soigralca – Kristapsa Porzingisa. »Ponosen sem že, ker so me omenjali med vsemi slovitimi imeni. V prvem poskusu se nisem uvrstil v dvanajsterico najboljših v zahodni konferenci, morda pa mi bo uspelo prihodnje leto. Še posebno sem vesel množične podpore navijačev, ta je zame najpomembnejša,« je po razglasitvi poudaril Dončić, ki se lahko na tekmo All-Star uvrsti le ob poškodbi katerega od zahodnih košarkarjev. V tem primeru bi nadomestnega moža izbral komisar NBA Adam Silver, tako kot je po lanskem nizu odpovedi potisnil skozi stranska vrata Gorana Dragića, edinega Slovenca na dosedanjih ekshibicijah vseh zvezd NBA.

Na potezi kapetana

Trenerji so očitno imeli v mislih Dončićevo mladost in izjemno konkurenco uveljavljenih imen, da je kljub priljubljenosti 26. strelec, 41. skakalec in 24. podajalec prvenstva, predvsem pa, da ima Dallas zelo pičle možnosti za uvrstitev v končnico, saj je šele 12. v svoji konferenci. Slednjič so določili, da bodo 17. t. m. iz zahodne konference v Charlottu igrali LaMarcus Aldridge (San Antonio), Anthony Davis (New Orleans), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Klay Thompson (Golden State), Karl-Anthony Towns (Minnesota) in Russell Westbrook (Oklahoma). Pridružili se bodo že prej izbranim članom začetne peterke LeBronu Jamesu (LA Lakers), Stephenu Curryju, Kevinu Durantu (oba Golden State), Paulu Georgeu (Oklahoma) in Jamesu Hardnu (Houston). Po imenih precej šibkejšo vzhodno konferenco bodo zastopali Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kemba Walker (Charlotte), Kyrie Irving (Boston), Kawhi Leonard (Toronto) in Joel Embiid (Philadelphia) v začetni peterki, s klopi pa Bradley Beal (Washington), Blake Griffin (Detroit), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), Ben Simmons (Philadelphia), Nikola Vučević (Orlando) in poškodovani Victor Oladipo (Indiana), ki bo pravočasno dobil zamenjavo. Ponoviti kaže, da se od lani na tekmah All-Star ne merita več selekciji zahoda in vzhoda, temveč mešani moštvi iz nabora izbranih košarkarjev. Kapetana James in Antetokounmpo bosta 7. februarja izmenično izbirala soigralce.

Velika kupčija Dallasa

Dončić, ki zaradi načetega gležnja ni igral ob zadnjem porazu Dallasa v Detroitu (89:93), je isti večer dočakal še pomembnejšo novico. Njegovi delodajalci so se odločili za veliko kupčijo z New Yorkom, s katero so dobili latvijskega asa Porzingisa, ki zaradi drugič strgane križne vezi v kolenu počiva od februarja lani in mu bo poleti potekla pogodba, a je pri 23 letih zanimiv projekt za prihodnost, ter branilce Tima Hardawayja ml., Courtneyja Leeja in Treya Burka. Kratkohlačnikom so odstopili nezadovoljnega organizatorja Dennisa Smitha, drugega skakalca lige NBA DeAndreja Jordana in branilca Wesleyja Matthewsa ter pravico dodatne izbire na naboru NBA v letih 2021 in 2023. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije