NBA

Dončić le do prve zmage, dočakal jo je na klopi

Dosegel je 28 točk, izid v zmagah z ekipo Los Angeles Clippers je izenačen na 1 : 1.
Fotografija: Zaradi pete osebne napake je moral predčasno na klop. FOTO: Ashley Landis, Usa Today Sports, Reuters
Odpri galerijo
Zaradi pete osebne napake je moral predčasno na klop. FOTO: Ashley Landis, Usa Today Sports, Reuters

Moštvo Dallas Mavericks je tudi ob pomoči 28 točk slovenskega zvezdnika Luke Dončića izenačilo serijo prvega kroga končnice v košarkarski ligi NBA proti ekipi Los Angeles Clippers. V Orlandu so s 127 : 114 premagali drugopostavljeno moštvo zahodne konference in po bolečem porazu na prvi tekmi vrnili udarec v boju za konferenčni polfinale.

Dallas je vodil vso tekmo, že v drugi tretjini pa je po zaslugi 21-letnega slovenskega košarkarja prišel do prednosti 17 točk. Clippersi so do polčasa ostali blizu, v nadaljevanju tekme pa je prednost znova narasla. Dončić je do sredine tretje četrtine dosegel 26 točk ter prispeval osem skokov in sedem podaj, ob štirih osebnih napakah pa ga je trener teličkov Rick Carlisle zaradi dobre predstave njegovih soigralcev dlje časa obdržal na klopi.

V zadnji četrtini je Dončić znova stopil na parket, a takoj prejel peto osebno napako in se znova preselil med rezerviste. Njegovo moštvo pa je kljub temu prišlo do najvišje prednosti (+18). V zadnjih štirih minutah je Dončić znova zaigral, nasprotniki so se v končnici znova nekoliko približali, a jim do popolnega preobrata ni uspelo priti.

Poleg Dončića, ki je v vsega 28 minutah na parketu dosegel 28 točk (8/17 iz igre, 4/7 za tri, 8/12 prosti meti) in izgubil le eno žogo, je bil pri teličkih zelo učinkovit Kristaps Porzingis (23 točk), svoje pa so s klopi dodali še Trey Burke (16 točk), Seth Curry (15 točk) in Boban Marjanović (13 točk). Za košarkarje iz Los Angelesa je Kawhi Leonard, najkoristnejši igralec lanskega finala, dosegel 35 točk in 10 skokov.

Donćić je s skupno 70 točkami na prvih dveh tekmah končnice v karieri postal drugi najučinkovitejši strelec v vsej zgodovini lige NBA po Georgeu Mikanu, ki je na svojih prvih dveh obračunih leta 1949 za Minneapolis dosegel 75 točk. Slovenski zvezdnik je na drugem mestu prehitel slovitega Kareema Abdula Jabbarja (69 točk).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije