NBA

VIDEO: Dončić debitiral z 10 točkami in s porazom

Dallas klonil v Phoenixu, Dončić dosegel 10 točk ter zbral osem skokov in štiri podaje.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

PHOENIX – Košarkarji iz Dallasa so izgubili uvodno tekmo v severnoameriški košarkarski ligi NBA. V Phoenixu so visoko klonili s 100 : 121, slovenski čudežni deček Luka Dončić pa je za teličke v areni Talking Stick Resort v 31 minutah prispeval 10 točk, osem skokov in štiri podaje.

V zasedbi iz Arizone, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, je bil izjemno razpoložen Devin Booker s 35 točkami in sedmimi podajami. Trevor Ariza je prispeval 21 točk, osem skokov in sedem asistenc, izkazal pa se je tudi Deandre Ayton z 18 točkami in desetimi skoki.



V ekipi iz Teksasa je bil strelsko najbolj razpoložen Dwight Powell s 16 točkami, eno manj je prispeval Wesley Matthews, medtem ko je DeAndre Jordan tekmo končal z dvojnim dvojčkom – 11 točk in 12 skokov.

Danes je nastopil tudi drugi slovenski košarkar pod obroči NBA. Goran Dragić je bil s 26 točkami najučinkovitejši igralec svoje ekipe v Orlandu, njegov Miami pa je izgubil s 101 : 104. Ljubljančan v dresu floridske ekipe je na parketu preživel 32 minut, v tem času pa je zbral štiri podaje in enako število skokov ter eno blokado. V domači ekipi je bil najučinkovitejši Aaron Gordon s 26 točkami in 16 skoki.

Miami bo v noči na petek gostoval v Washingtonu, Dallas pa bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bo gostil Denver.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije