EVROPSKA LIGA

Slovenec Dinamu Zagreb pomagal prekiniti urok

Petar Stojanović je pomagal hrvaškemu prvaku, da bo po letu 1970 prvič prezimil na evropskih tekmovanjih.
Fotografija: Nekdanji igralec Maribora je bil najzaslužnejši za vodstvo z 2 : 0, po njegovem prodoru po desni strani in podaji so gosti dosegli avtogol. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji igralec Maribora je bil najzaslužnejši za vodstvo z 2 : 0, po njegovem prodoru po desni strani in podaji so gosti dosegli avtogol. FOTO: Reuters

Zagrebški Dinamo, za katerega igra tudi slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović, bo po letu 1970 prvič prezimil na evropskih tekmovanjih. Dokončno si je to zagotovil z domačo zmago proti Spartaku iz Trnave, ki je bil v kvalifikacijah usoden za ljubljansko Olimpijo. Dinamo je za četrto zaporedno zmago Slovake premagal s 3 : 1 (2 : 0). Nekdanji igralec Maribora je bil najzaslužnejši za vodstvo z 2 : 0, po njegovem prodoru po desni strani in podaji so gosti dosegli avtogol.

Uspešen je bil še en slovenski nogometaš Dinama, a ne zagrebškega, ampak kijevskega, Benjamin Verbič. Ukrajinci so s 3 : 1 premagali francoski Rennes, slovenski reprezentant pa je v 13. minuti po kotu z glavo dosegel prvi gol na tekmi. Kijevčani so se z zmago močno približali napredovanju v izločilne boje, tako kot Astana imajo osem točk, Rennes na tretjem mestu ima tri.

Kevin Kampl je s svojim Leipzigom na gostovanju pri Celticu v igro vstopil na začetku drugega polčasa, v katerem so gosti najprej izničili prednost Škotov, a so ti hitro odgovorili in si zagotovili zmago z 2 : 1. Obe ekipi imata zdaj šest točk, kolikor tudi znaša zaostanek za vodilnim Salzburgom, ki je tokrat v gosteh s 5 : 2 ugnal Rosenborg, a si s tem še ni stoodstotno zagotovil napredovanja.

Miha Mevlja za Zenit v Bordeauxu ni igral, tekma se je končala z izidom 1 : 1. Poleg zagrebškega Dinama so se v izločilne boje že uvrstili Bayer Leverkusen, Zürich, Arsenal, Eintracht Frankfurt, Lazio in Chelsea.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije