NOGOMET

Diletantski zmaji upajo na vstajenje v derbiju

Lestvica nogometnih prvoligašev ima vse bolj realno podobo. V središču pozornosti je sobotni derbi Olimpije in Maribora.
Fotografija: V Stožice prihaja vijolična brazilska nogometna samba z Marcosom Tavaresom (desno) in Felipejem dos Santosom. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
V Stožice prihaja vijolična brazilska nogometna samba z Marcosom Tavaresom (desno) in Felipejem dos Santosom. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – V zmajevem gnezdu si še kar naprej razbijajo glavo, ker so tako lahkomiselno izgubili tri točke v dvoboju z nogometaši Triglava v Kranju. »To je treba pozabiti, gremo naprej v derbi, ki je povsem druga zgodba,« poskuša trener Olimpije Robert Pevnik pred sobotnim derbijem z Mariborom minimalizirati hude posledice poraza, ki tako rekoč pomenijo izgubo tekme za naslov prvaka, če se seveda ne zgodi mali čudež. In to dvojni! Da Olimpija dobi oba derbija z Mariborom do konca sezone in odigra fenomenalno tudi preostale tekme, hkrati pa vijolični povsem iztirijo in zapravijo trenutno prednost desetih točk. Zdi se malo verjetno, kajne?

»Izkoristili smo poraz prvih zasledovalcev in prišli na +10, ampak to ne spreminja razmišljanja. Prvenstvo še ni odločeno, pred nami so številne zahtevne preizkušnje. Res smo še pridobili motivacijo in energijo, smo pa dovolj izkušeni, da dobro vemo, kakšna je edina pot. Hitra, dobra regeneracija in s popolno osredotočenostjo v derbi. Težka tekma bo, a imamo čas za temeljite priprave. Gremo v Ljubljano z željo, da zmagamo,« sporoča kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je na tekmi z Gorico, svoji 500. v vijoličnem dresu, zabil svoj 148. prvenstveni gol. Zanemarljiv ni niti podatek, da Maribor proti Olimpiji bolje igra prav v Stožicah. Zanimivo bo videti, koliko privržencev zeleno-belih še verjame Pevnikovi četi. Z diletantskim porazom na Gorenjskem so jih precej odvrnili od obiska derbija.

Tretji zaporedni poraz Aluminija

Zdi se, da prvoligaška lestvica dobiva realno podobo glede na dejanska razmerja moči med klubi. Na tretje mesto so se zavihteli Domžalčani, potem ko so prepričljivo ugnali neposredne tekmece – igralce Aluminija iz Kidričevega s 3:0 (strelci Adam Gnezda Čerin, Shamar Nicholson in Slobodan Vuk). Aluminij je bil hit jesenskega dela sezone, zdaj pa je doživel tretji zaporedni poraz. Tako kot Gorica, ki je nazadovala celo na deveto mesto, po novem mora loviti Rudar, Triglav in Muro. Vsi bi se radi izognili devetemu mestu in igranju dodatnih kvalifikacij za obstanek med elito. Ta postaja prezahtevna družba za Krško – bodočega drugoligaša. Če se ne bo zgodil še en čudež. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije