SMUČARSKI SKOKI

Danes boljši obraz orlov: Zajc tik pod vrhom z dosežkom kariere

Na prvi posamični tekmi v Wisli je Timi Zajc osvojil odlično peto mesto.
Fotografija: Timi Zajc je skočil do dosežka kariere. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Timi Zajc je skočil do dosežka kariere. FOTO: Matej Družnik

WISLA – Potem ko se včerajšnja ekipna tekma ni izšla po željah slovenskih smučarskih skakalcev, je današnja posamična preizkušnja prinesla bolj vedre obraze. Še posebej se je smejalo Timiju Zajcu (253,4 točke), skočil je namreč na peto mesto, kar je kajpak njegov najboljši izid v dosedanji mladi karieri.

Rus Jevgenij Klimov (263,4 točke) je zmagal tudi na prvi posamični tekmi svetovnega pokala to zimo v poljski Wisli, potem ko je bil letos najboljši v poletni sezoni. Drugi je bil Nemec Stephan Leyhe (256,7), tretji pa Japonec Rjoju Kobajaši (255,6). 

V finalu sta med najboljšo trideseterico od Slovencev poleg Zajca nastopila še Anže Lanišek (238,9 točke), ki je končal na 20. mestu, ter Anže Semenič (238,9), ki je bil 26., medtem ko sta Bor Pavlovčič in Tomaž Naglič ostala zunaj finala na 40. oziroma 41. mestu.

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli na Finsko, kjer bosta v Kuusamu prihodnji konec tedna 24. in 25. novembra naslednji dve tekmi sezone, v kateri je na koledarju skupaj 35 tekem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije