Celjani odločno proti vrhu

Privržence nogometa vse bolj navdušuje ekipa trenerja Dušana Kosića. Celje premagalo Aluminij in Maribor ter zasedlo tretje mesto.
Fotografija: Trener Celja Dušan Kosić ima v drugem delu DP s svojimi varovanci dve zmagi in dva remija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Trener Celja Dušan Kosić ima v drugem delu DP s svojimi varovanci dve zmagi in dva remija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Nogometaši Olimpije in Maribora izmenično stopajo na tekmovalne mine. Upi vijoličnih, da bi ohranili minimalni zaostanek za vodilnimi zmaji, so se v Celju razblinili v drugem polčasu tekme 24. kroga, ko sta Dario Vizinger in Mitja Lotrič prerešetala mrežo Kenana Pirića. Celjani so pod taktirko trenerja Dušana Kosića igrali všečno in bojevito v visokem ritmu, Mariborčani so jim resno parirali le občasno.

"V drugem delu prvega polčasa smo imeli več težav, nismo dobro izvajali prehoda iz obrambe v napad. Takrat smo trpeli, a smo preživeli. V drugem polčasu smo dočakali priložnosti in dosegli dva izjemna gola. To je lepa zmaga. Fantje so bili čvrsti, disciplinirani in so bili nagrajeni za garanje. Znamo pa biti še kakovostnejši," je poudaril Kosić, ki bo poskušal s svojimi varovanci zmago proti Mariboru konec tedna nadgraditi z uspehom v Kranju. "Želimo si pokazati podoben obraz kot proti Mariboru. Kranjčani so hit tega dela prvenstva, so zelo učinkoviti, povezani, zato nas čaka odlična tekma," napoveduje Kosić, ki je s prefinjenim občutkom uravnotežil vse linije v svojem moštvu, kapetan Lotrič in druščina pa igrajo z nasmeškom na ustih, torej popolnoma nasprotno od prvakov izpod Kalvarije, ki se mučijo iz tekme v tekmo.

Mrzel kot zima v Sibiriji

Resda ima strateg Maribora na bolniškem seznamu celo vrsto igralcev (Martin Milec, Luka Zahović, Denis Klinar, Amir Dervišević, Alexandru Cretu, Jasmin Handanović), še bolj problematična pa sta šibek tekmovalni naboj in počasna igra njegove ekipe. "Gol lahko zabijejo tisti, ki igrajo. Bolj konkretni morajo biti in živeti za to, da bodo zabili gol. To pričakujem od Koblarja, Peričića, Mitrovića, ko gredo na skok. In seveda od tistih, ki igrajo spredaj: Rudi, Andrej, Meša, Tava, Krona, vsi," je Milanič jadikoval nad klavrnim učinkom svojih fantov. Dejstvo je, da je Maribor, ko ni mojstrskih prebliskov Roka Kronavetra in/ali Rudija Požega Vancaša, mrzel kot zima v Sibiriji in neučinkovit kot zarjavela puška. "Nam v napadu ne gre. Pogovarjali smo se, da so goli predvsem na plečih Kronavetra, kar ni dobro. V predložkih smo pa na prvem mestu, kar veliko pove: išče se forma, Zahović jo je imel, letos je nima," še ugotavlja Milanič.

Medtem je ambiciozna Mura v svoji Fazaneriji po porazu z Mariborom doma in remijem s Triglavom v gosteh izgubila še dve točki, tokrat v dvoboju z zadnjeuvrščenim Rudarjem iz Velenja. Za Muro je gol dosegel Žan Karničnik, za knape pa Sanjin Lelić. Trener črno-belih z ravnice Ante Šimundža ima prav tako skrbi zaradi številnih poškodb, pogreša vratarja Matka Obradovića, Marina Karamarka, Renata Simića, Fejsala Mulića in kapetana Alena Kozarja. V zadnji tekmi 24. kroga je Tabor včeraj v Sežani s 3:1 ugnal Triglav. Za gostitelje so v polno zadeli Mario Babić, Karolis Laukzemis in Marko Krivičić, edini gol za Kranjčane pa je dosegel Filip Janković.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije