ROKOMET

Če ne daš gola, ne moreš zmagati

Krim v nekaj minutah ob šest zadetkov prednosti proti Ferencvarosu. Tretji poraz v glavnem delu lige prvakinj zaradi zapravljenih zicerjev.
Fotografija: Francozinja Marie-Paule Gnabouyou je bila najboljša strelka Krima s šestimi goli. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Francozinja Marie-Paule Gnabouyou je bila najboljša strelka Krima s šestimi goli. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA –Sanjski začetek in klavrno nadaljevanje z ogromno zapravljenimi streli sta rokometašicam Krima Mercator prinesla še tretji poraz v glavnem delu lige prvakinj, drugega v domači dvorani. Ferencvaros je bil boljši s 25:23 (10:10), in če Ljubljančanke v zadnjih treh tekmah ne bodo uprizorile čudeža, bodo znova ostale brez nastopa v četrtfinalu.
Več kot 300 navijačev iz Budimpešte, ki so popestrili sončno soboto na Kodeljevem, je utihnilo, ko so krimovke dosegle uvodnih pet golov. Ko je razigrana Marie-Paule Gnabouyou zadela tretjič za 9:3, se je zdela zmaga na dlani. Kot da bi nepričakovano vodstvo zmedlo slovenske prvakinje, so naenkrat močno popustile. Gostjam so dovolile delni izid 5:0, med 18. in 26. minuto niso dosegle zadetka in že do odmora zapravile vse, kar so si tudi po zaslugi sijajnih obramb kapetanke Miše Marinček Ribežl priigrale v prvi tretjini srečanja. Slabi občutki so se prenesli v drugi polčas, v katerem je bila nerešljiva uganka za Krimovo obrambo levoroka Katrin Gitta Klujber (9 golov), Madžarke so po treh četrtinah vodile že za štiri gole (19:15), takrat pa so Slovenke znova pritisnile in bržčas bi jim uspel zasuk, če ne bi v ključnih trenutkih kot za stavo zapravljale zicerjev, tudi v nasprotnih napadih, ko so se znašle iz oči v oči z vratarko Blanko Biro, naposled zaradi 20 obramb junakinjo tekme.

Krive so si same

Realizacija Krima je bila pod kritiko, imel je zgolj 45-odstotni izkoristek strelov (23:51), izstopala je neučinkovitost z desnega krila, kjer Sara Ristovska ni imela svojega dne (1:6), Poloni Barič (0:3) pa se je poznalo, da se je komaj vrnila z bolniške. Tjaša Stanko in Tamara Mavsar sta bili polovično učinkoviti (5:10), slednja je v drugem polčasu nekajkrat ukradla žogo in zdrvela v napad, vendar so jo tekmice ravno dovolj ovirale, da se je običajno končalo brez zadetka. Mavsarjeva po tekmi ni mogla skriti jeze in razočaranja. »Krive smo si same, vsaj deset čistih strelov smo zapravile. Nočem iskati izgovorov pri sodnikih, ampak mislim, da bi lahko kdaj dosodila tudi sedemmetrovko. Tekmo smo odprle vrhunsko, potem pa smo začele delati nešteto napak in tekmicam pustile, da so se vrnile v igro. Začetek drugega polčasa je bil slab, potem smo zaigrale bolje, vendar nam je na koncu zmanjkalo moči. Miša nam je pomagala, ampak če ne daš gola, ne moreš zmagati,« je z glavo zmajevala Mavsarjeva. Stankova je pokazala boljšo igro kot proti Kristiansandu in Bukarešti, toda ni bilo dovolj. »Če bi zadeli vsaj 30 odstotkov strelov, ki smo jih zgrešili, bi bila zmaga naša. Vsem nam je težko, že na drugi domači tekmi smo doživele tesen poraz. Videli ste, da se lahko enakovredno merimo s favoriti, ampak vedno znova se nam prikradejo tiste žute minute, kot rečemo po domače, in nam izničijo vse dobro delo. Škoda. Ko smo vodile z 9:3, smo kar naenkrat nehale igrati,« je bila razočarana mlada Mariborčanka, ki si obeta drugačen razplet, ko se bosta ekipi za konec srečali na Madžarskem: »Ta premor bomo maksimalno izkoristili, ne morem napovedati zmag, ampak še nikdar nismo šli v tekmo z belo zastavo.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije