EVROPSKO PRVENSTVO

Čakajoč Slovence: Rusija, Nemčija in Srbija že v četrtfinalu

Če se Slovenija prebije skozi osmino finala, bo spet igrala z Rusi. 
Fotografija: V Stožicah je pravi odbojkarski praznik. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
V Stožicah je pravi odbojkarski praznik. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Na evropskem odbojkarskem prvenstvu so že znani prvi četrtfinalisti. V Ljubljani je to postala Rusija, ki je gladko ugnala Grčijo, v Apeldoornu Nemčija, s 3 : 1 je premagala gostitelje, Nizozemce, v Antwerpnu pa Srbija, s 3 : 0 je bila boljša od Češke.

Rusi, ki v četrtfinalu čakajo na zmagovalca večerne tekme med Slovenijo in Bolgarijo, so bili za razred boljši od Grkov. S svojo značilno igro, z odličnimi servisi in s še boljšim blokom, z njim so dosegli 13 točk, z asi pa šest, tekmecem niti v enem nizu niso ponudili priložnosti. Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme Dimitrij Volkov.

Nemci so proti Nizozemcem gladko dobili prvi niz, preostali pa so bili izenačeni. Gostje so imeli boljši odstotek zaključka napadalnih akcij, kar je bilo na koncu odločilno, še posebno v četrtem nizu, ko so ves čas držali prednost ene do dveh točk. György Grozer je dosegel 20 točk, Nizozemcem pa ni pomagalo 29 točk Nimirja Abdel-Aziza.

Srbija je imela v prvem nizu proti Čehom že lepo prednost, a se je morala reševati v končnici, v drugih dveh nizih pa večjih težav ni imela. Uroš Kovačević je dosegel 17 točk, Aleksandar Atanasijević pa 15.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije