NOGOMET

Bodo vijolični potegnili maksimum iz rumenih?

V 9. krogu DP osrednji dvoboj med nogometaši Maribora in Domžal. Še neporaženi Štajerci brez Luke Zahovića proti dinamičnim gostom.
Fotografija: V Ljudskem vrtu bomo spremljali tudi dvoboje Dina Hotića, levo, in Senijada Ibričića. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
V Ljudskem vrtu bomo spremljali tudi dvoboje Dina Hotića, levo, in Senijada Ibričića. Foto: Tadej Regent

Ljubljana – Koliko evropske kakovosti bomo videli drevi na zelenici Ljudskega vrta, kjer se bosta pomerila vodilni Maribor in petovrščene Domžale, ki so si v prejšnjem krogu privoščile hud spodrsljaj na domačem stadionu, ko so izgubile s kranjskim Triglavom? Kakšno vlogo je pri tem šoku imela odsotnost bolnega trenerja Simona Rožmana, bomo morda spoznali že danes. Strateg rumenih se je medtem pozdravil in bo danes vodil svoje varovance z roba igrišča. Vijoličnega poveljnika Darka Milaniča in njegove bojevnike zanima izključno zmaga, toda daleč najbolj učinkovita zasedba z najbolj trdno obrambo (26:4), ki po osmih krogih še ne pozna poraza, v boj ne bo krenila lahkomiselno. Milanič v zvezi z Domžalami opozarja: »Treba je razlikovati točkovni izkupiček in njihove predstave, tega ne smemo metati v isti koš. Domžalčani imajo manj osvojenih točk, kot bi si želeli, toda niso odstopili od načina igre. Še zmeraj so hitri, z veliko dinamike v igri. Imajo kakovost in spoznanje, da rezultati ne odražajo njihove prave podobe, nas ne bo zavedlo. Še vedno so dobra ekipa, le z nekoliko drugačnim kadrom. Nekaterih odhodov jim ni uspelo tako hitro nadomestiti, kot so si želeli.« Manjkal bo Luka Zahović zaradi težav s trebušnim zidom.

Domžalčani so v zadnjih štirih krogih osvojili le točko. Zasuk je torej nujen, čeprav se prenovljeno moštvo še ni povsem uigralo. »Če se ozremo na začetek sezone, lahko vidimo, da je v začetni enajsterici polovica novih nogometašev. Pozna se že ena ali dve spremembi v moštvu, kaj šele pet ali šest. Vsi novinci, ki so se nam pridružili, so odlični nogometaši, a potrebujejo čas, da se privadijo na nas in seveda tudi obratno. Imamo kakovost, odlično delamo, tako da sem prepričan, da bomo kmalu spet z nasmeški odhajali z zelenic,« meni prvi zvezdnik ekipe Senijad Ibričić, ki je izpostavil dodaten motiv na gostovanju v mestu ob Dravi: »Morda je celo dobro, da nas čaka gostovanje v Ljudskem vrtu. Maribor namreč s svojo kakovostjo in ugledom iz vsakega tekmeca izvleče maksimum. Vemo, da so naši naslednji nasprotniki v odlični formi, kažejo zanesljive predstave, dosegajo veliko zadetkov in so zasluženo prvi. A imamo tudi mi kakovost, predvsem pa željo, da se jim zoperstavimo.« Rumeni vlogo favorita na papirju prepuščajo Mariborčanom, podobno razmerje moči je tudi v drugih dvobojih, kjer pa gostje ne bodo nič kaj manj motivirani, da dosežejo uspeh. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije