Bodo Razdrha prepričali mladci ali starci?

Pred nogometaši Domžal je zahtevna polsezona resnice. Jeseni so razočarali, načrtujejo vzpon proti vrhu lestvice.
Fotografija: Trener Domžal Andrej Razdrh verjame, da bo imel spomladi precej razlogov za dobro voljo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Trener Domžal Andrej Razdrh verjame, da bo imel spomladi precej razlogov za dobro voljo. FOTO: Tadej Regent

»Domžale so lahko le še boljše,« zatrjujejo poznavalci dogajanja na slovenski nogometni sceni, ko se govori o rumeni družini, ki je jesenski del državnega prvenstva nepričakovano končala na šestem mestu. Tam prezimuje s kar 17 točkami zaostanka za vodilno Olimpijo in devetimi točkami minusa v primerjavi s četrtouvrščenim Celjem, ki se spogleduje z evropskim tekmovanjem. Lahko se strinjamo, da urejen klub z nedavnimi bogatimi evropskimi izkušnjami, ki premore tretji največji proračun v Prvi ligi Telekom Slovenije, sodi precej višje na lestvici.

Več okrepitev kot odhodov

Ker pa ni vse v denarnih zmožnostih, materialnih dobrinah in zgledni logistiki, se bo moralo moštvo s trenerjem Andrejem Razdrhom podvizati. Ta ima sicer jesenski alibi, saj je na začetku septembra v roke dobil psihično povsem dotolčeno ekipo, ki je po osmih krogih zasedala predzadnje, deveto mesto. Bivši strateg Simon Rožman ni več našel luči na koncu predora, štafeto je predal Razdrhu, ki se je na klop močnejšega kluba preselil iz sežanskega Tabora. Med spoznavanjem novih varovancev in nihanji je Domžalčanom počasi le šlo na bolje.

A zdaj sledi odločilna polsezona. V prestopnem roku, ki bo trajal še do sredine februarja, je že izgubil prvokategornika v napadu Tončija Mujana, že na prvi pripravljalni tekmi s Triglavom pa se je poškodoval eden od stebrov obrambe Tilen Klemenčič, za katerega je sezona zaradi operacije kolena izgubljena. Toda po drugi strani zdaj Razdrh računa na novega golgeterja Predraga Sikimića, ki je jeseni tresel mreže prav v dresu Tabora. Sedemintridesetletni Srb je na 20 tekmah zabil 12 golov, medtem ko sta prva strelca Domžal Slobodan Vuk in Senijad Ibričić (oba po sedem golov). Ob tem se je ob Kamniško Bistrico vrnil nekdanji kapetan in neutrudni vezist Zeni Husmani, ki si je nabiral izkušnje v Turčiji in Makedoniji. Opozoriti kaže na še eno veliko potencialno okrepitev na sredini igrišča. Po pol leta zdravljenja po operaciji hernije naj bi se spomladi vrnil Francoz Marco Da Silva, v polnem pogonu je tudi izkušeni štoper, nekdanji reprezentant Branko Ilić.

Boj rodov

Pred Domžalčani je v prvi vrsti lov na rezultat, zato bodo morda malce zapostavili strategijo uveljavljanja mladih igralcev in njihovo donosno prodajo. Resda je Razdrhova zasedba še vedno kombinacija izkušenih mož in mladih fantov, a verjetno bodo vsaj na startu vidnejše vloge dobili Nikola Vujadinović (33 let), Ilić (36), Matic Fink (29), Husmani (29), Ibričić (34), Vuk (30) in Sikimić (37). No, res pa je tudi, da se bo Razdrh mirno pustil prepričati petim članom mladinske reprezentance, ki se želijo čim prej uveljaviti med člani (Klemen Mihelak, Žiga Repas, Tamar Svetlin, Benjamin Markuš, Tian Pantelić). Osemnajstletni branilec Markuš je nedavno podpisal profesionalno pogodbo. »Želim si, upam in verjamem, da bomo v spomladanskem delu veliko boljši, tako v rezultatskem pogledu kot pri všečnosti igre, skratka na ravni ugleda kluba,« je v priprave besedno krenil Razdrh, ki tačas v Umagu v praksi spremlja odziv svojih igralcev na visoke zahteve. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije