ROKOMET

Blagi nared za boj na štirih frontah

Celje Pivovarna Laško in Veszprem bosta danes (18.00) odprla sezono v Zlatorogu. Poleg Blagotinška pri madžarskih prvakih ostajajo Mačkovšek, Marguč in Gajić.
Fotografija: Blaž Blagotinšek velja za steber obrambe, ampak se dobro znajde tudi v napadu. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Blaž Blagotinšek velja za steber obrambe, ampak se dobro znajde tudi v napadu. FOTO: Roman Šipić

VESZPREM – Sladko, ampak prekratko je bilo poletje za Blaža Blagotinška, enega najboljših slovenskih rokometašev, ki bo danes ob 18. uri z Veszpremom gostoval pri matičnem klubu Celje Pivovarna Laško na osrednji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone, v katerem imajo madžarski prvaki najvišje ambicije. »Hitro je bilo konec luštnega. Nekaj porok in oddih na Mauritiusu, potem pa že priprave,« je razkril Blagotinšek in pojasnil, da na rajskem otoku v Indijskem morju (še) ni zasnubil srčne izbranke Zale Lešek, nekdanje košarkarice. Sredi poletja se je mudil v Kranjski Gori, ampak ni ohranil spominov na lepote gorenjskih vršacev. »Imeli smo bazične priprave, prvi teden je bilo zares naporno,« je veliko znoja prelil Blagi, pred katerim je nova, zelo naporna sezona.

Veszprem se namreč vrača v ligo Seha, kar pomeni, da se bo boril na štirih frontah, še v madžarskem prvenstvu in pokalu ter ligi prvakov. »Naši cilji so vedno najvišji, želimo ubraniti naslov državnih prvakov in tudi pokalno lovoriko vrniti v Veszprem. V Sehi in ligi prvakov pa želimo na sklepna turnirja, kjer se bomo borili za vrh. Ne bo lahko, po dve ali celo tri tekme na teden bodo. No, saj imamo veliko igralcev in bomo nekako že zmogli,« je razmišljal krožni napadalec, ki si bo še naprej slačilnico delil s tremi rojaki, Gašperjem Margučem, Borutom Mačkovškom in Draganom Gajićem. Pogodbo z madžarskim velikanom ima do konca sezone 2020/21, zato mu še ni treba razmišljati o prihodnosti. Gotovo pa je največja želja osvojiti ligo prvakov, ki jo Veszprem že vrsto let neuspešno naskakuje. Karieri sta sklenila Laszlo Nagy in Momir Ilić, ekipo so zapustili vratar Roland Mikler, Iman Džamali in Rene Toft Hansen, glavne okrepitve so vratar Vladimir Cupara, Vuko Borozan, Rasmus Lauge Schmidt in Brazilec Moraes. Trener ostaja Španec David Davis.

Celje bo konkurenčno

»Mislim, da smo se kar dobro ujeli, v Celju pa bo prvi resen test,« se dvoboja v posodobljeni dvorani Zlatorog veseli 25-letni Blagotinšek, ki meni, da so pivovarji znova sestavili spodobno zasedbo. »Vid Poteko, Jan Grebenc in Patrik Leban imajo izkušnje, z mladim Portugalcem Diogom Silvo so dobili dodatno višino,« je ocenil 202 cm visoki Blagotinšek, čigar brat Anže gre po njegovih stopinjah in igra za celjske mladince. Prve reprezentančne akcije so še daleč, a Blagi se zaveda pomembnosti nastopa na januarskem EP. Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je s 1. septembrom napovedal splošno mobilizacijo za misijo Tokio 2020. Kaj naj bi to pomenilo? »Resnično ne vem. Morda v junijskem ciklu res nismo delovali prepričljivo, toda ko bo šlo zares, bomo vsi skupaj dali maksimum.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije