NOGOMET

Avgustovsko trpljenje vijoličnih je pred vrhuncem

Prvak in evropski ranjenec Maribor drevi gostuje v Celju Vodilna Olimpija jutri v derbiju z oslabljenim Aluminijem
Fotografija: Luka Štor je z odhodom v Nemčijo dobro napolnil blagajno Aluminija, ta je prejel predvidoma pol milijona evrov odškodnine. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Luka Štor je z odhodom v Nemčijo dobro napolnil blagajno Aluminija, ta je prejel predvidoma pol milijona evrov odškodnine. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Glavnina pozornosti ljubiteljev nogometa bo, kar zadeva domače ligaško tekmovanje, ta vikend usmerjena v vzhodni del Slovenije, saj bo prvak z evropskimi ranami Maribor gostoval v Celju, vodilna Olimpija gre v Kidričevem na noge vročemu Aluminiju, ki ima le dve točki manj od zmajev, tretjeuvrščena Mura pa se bo v domači Fazaneriji udarila z velenjskim Rudarjem, ki beži z nevarnega območja na lestvici. Mariborčani praviloma zmagujejo v knežjem mestu, vijolični imajo podoben načrt tudi tokrat, ne glede na izpad proti norveškemu Rosenborgu v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Ni skrivnost, da je trenutno glavni cilj uvrstitev v skupinski del evropske lige, za to pa bo morala četa Darka Milaniča premagati serijskega bolgarskega prvaka Ludogorca.

Zato bo današnji štajerski derbi s Celjem zgolj predpriprava na naslednji evropski obračun v četrtek, 22. avgusta, v Razgradu, a z nalogo, da se ne poveča točkovna razlika med največjima kluboma. Maribor in Celje sta soseda na lestvici, Celjani so med tednom izgubili kapetana Janeza Piška, ki je okrepil Domžale, so pa varovanci Dušana Kosića samozavestni po gladki zmagi v 1. krogu pokala Slovenije, kjer so s 3:1 v gosteh premagali tretjeligaša Bled. Prvakom drevi v mestu ob Savinji ne bo lahko, hud ritem jih čaka do konca avgusta, ko imajo ob dveh obračunih z Ludogorcem na sporedu še domačo tekmo z Bravom in gostovanje v Domžalah.

Močni kljub oslabitvi

Aluminij je izgubil prvega strelca lige Luko Štora (4 goli), saj je odšel s trebuhom za zajetnejšim kosom kruha v nemško drugo ligo k dresdenskemu Dynamu, zasedbo trenerja Slobodana Gruborja pa čaka derbi kroga z vodilnimi zmaji. Rdeči kljub oslabitvi ne bodo nič kaj bolj prizanesljivi do razigrane Olimpije pod vodstvom Safeta Hadžića, ki je že velikokrat trpela na stadionu v šumi. Trener Kidričanov ne more računati na kaznovanega bočnega branilca Stanleyja Amuzieja, še neporaženi Ljubljančani bodo nov trojček točk napadli z najmočnejšimi orožji. Jutri je tudi nov razlog za fešto Black Gringosov, najglasnejših navijačev Mure in drugih privržencev črno-belih, ki si v spopadu s knapi iz Šaleške doline obetajo novo učinkovito predstavo na igrišču in veselje na tribunah. Rudar se otepa dna lestvice, v četrtek so zeleno-črni dobro opravili s pokalno obveznostjo, v Ljubljani so s kar 4:1 premagali Bravo, a šele po podaljšku, tako da so izgubili precej moči. Te bodo zelo veliko ob znanju in sreči potrebovali za morebitni podvig v Fazaneriji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije