Atleti ne bi zmagali brez Oblaktopusa

Slovenski vratar Jan Oblak med najzaslužnejšimi za novo zmago Atletica. Madridčani imajo v rokah zelo dobre karte v boju za ligo prvakov.
Fotografija: Jan Oblak je bil tudi za nogometaše Reala Valladolida nerešljiva uganka. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jan Oblak je bil tudi za nogometaše Reala Valladolida nerešljiva uganka. FOTO: Roman Šipić

Nogometaši madridskega Atletica so v boju za tretje oziroma četrto mesto v elitni španski ligi, ki še prinašata vstopnici za nastop v ligi prvakov 2020/21, dosegli zelo pomembno zmago, potem ko so v 30. krogu z 1:0 premagali igralce Reala Valladolida. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je znova prispeval vidni delež k uspehu, saj je še drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Rdeče-beli iz prestolnice so dolgo lomili odpor tekmecev iz Kastilje in Leona, zlomili pa so ga v komaj 81. minuti, ko je v polno zadel Španec Vitolo, ki je vstopil namesto rojaka Marcosa Llorenteja in je bil v igri šele osem minut, ko je zabil zmagoviti gol. Visoko oceno si je spet prislužil tudi Oblak, ki so ga posebno izpostavili v naslovu članka spletne izdaje športnega časnika Marca.

»Atleticove tekme se ne začnejo, dokler se Oblak ne izkaže z obrambo,« so zapisali in pristavili, da je slovenski čuvaj prikazal več čudežev. Povzeli so, da je Oblaktopus (izpeljanka iz besede octopus – hobotnica) spet blestel. »Že v prvih petih minutah je poletel v svojih vratih in prikazal neverjetno obrambo. Atleti ne bi zmagali brez njega,« je novinar Marce pohvalil 27-letnega Škofjeločana.

Pred Oblakom le še Resino

Oblak je sicer v soboto branil že na 248. tekmi za Atletico, s čimer se je na drugem mestu večne (vratarske) lestvice izenačil s Josejem Franciscom Molino. Več nastopov je kot čuvaj mreže za žimničarje zbral le legendarni Abel Resino, toda slovenska hobotnica je – kot so zapisali na uradni spletni strani madridskega moštva – na najboljši poti, da podre vse klubske rekorde.
»Odkar je Jan leta 2014 prišel k nam, redno dokazuje, da je eden od najboljših vratarjev na svetu. Slovenec je lani podaljšal pogodbo s klubom do leta 2023 in v tej sezoni postal eden od naših kapetanov. Z Atleticom je doslej osvojil španski superpokal (2014), evropsko ligo (2017/18) in evropski superpokal (2018). V sezonah 2015/16 in 2016/17 so ga uvrstili v idealno enajsterico lige prvakov, leta 2018 pa so ga razglasili za najboljšega čuvaja mreže v evropski ligi. Za nameček je med letoma 2015 in 2019 osvojil štiri zaporedna priznanja zamora za najboljšega vratarja v španskem prvenstvu,« v klubu ne skrivajo navdušenja nad Oblakom, ki je bil torej med najzaslužnejšimi, da so Madridčani na tretjem mestu elitne španske lige prehiteli nogometaše Seville. Na vrhu kraljujeta Barcelona in Real Madrid. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije