EVROPSKA LIGA

Angleška kluba tudi v finalu EL: Chelsea po drami z bele točke

29. maja se bosta pomerila londonska velikana.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Nogometaši Arsenala in Chelseaja so finalisti evropske lige. Arsenal je na povratni polfinalni tekmi v Valencii zmagal s 4 : 2, prvo tekmo pa doma dobil s 3 : 1. Na drugem dvoboju je Chelsea doma po enajstmetrovkah s 5 : 4 (1 : 1, 1 : 1, 1 : 0) ugnal Eintracht. Prva tekma se je končala z 1 : 1.

Z uvrstitvijo v finale tako Arsenala kot Chelseaja v evropski ligi kot Liverpoola in Tottenhama v ligi prvakov pomeni, da bodo prvič za oba prestižna naslova evropskega klubskega tekmovanja tekmovali zgolj angleški klubi.

Odločilni strel zadel Hazard

Chelsea je v prvem polčasu prišel do prednosti, ko je v 28. minuti Eden Hazard podal do Rubena Loftusa Cheeka, ki je zadel za 1 : 0. Toda Nemci so odgovorili z vročim napadalcem Luko Jovićem, ki je izenačil na 1 : 1 in dvoboj postavil na začetno izhodišče. Po enajstmetrovkah so imeli več uspeha domačini, odločilni strel je zadel Eden Hazard, potem ko je pred tem strel Azpilicuete obranil Eintrachtov vratar.

Aubameyang postavil piko na i

V Valencii je v 11. minuti z zadetkom za 1 : 0 razveselil Kevin Gameiro, toda Pierre-Emerick Aubameyang v 17. minuti in Alexandre Lacazette v 50. sta poslala topničarje v finale. Gameiro je v 58. minuti sicer zadel za 2 : 2, a je Aubameyang hitro spet odgovoril z golom za 3 : 2, v 89. minuti pa je isti igralec s hat-trickom le postavil piko na i.

Finale bo 29. maja v Bakuju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije