JOJ, POLONA, JOJ

15-letna Američanka izločila Hercogovo

Polona je gladko dobila prvi niz, vodila v drugem že s 5 : 2, nato pa se je, ko bi se moralo končati, začelo ...
Fotografija: Polona Hercog. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Polona Hercog. FOTO: Reuters

LONDON – Peti dan teniškega turnirja v Wimbledonu je bil usoden za zadnjo slovensko predstavnico v posamičnem delu turnirju. Polono Hercog je s 7 : 5 v tretjem nizu izločila 15-letna Američanka Cori Gauff, čeprav je imela Polona dvoboj že povsem dobljen, pri čemer je zapravila dve žogi za zmago v drugem nizu (najprej na servis Gauffove, nato še na svojega), pa tudi v podaljšani igri je vodila s 5 : 3 in imela servis.

Južnoafričan Kevin Anderson, lanski finalist, je izgubil proti Argentincu Guidu Pelli s 6 : 4, 6 : 3, 7 : 6 (4). Tega za preboj v četrtfinale čaka finalist iz leta 2016, Kanadčan Miloš Raonić. Ta je bil danes boljši od Američana Reillyja Opelke s 7 : 6 (1), 6 : 2, 6 :1. Poslovil se je 10. nosilec Rus Karen Hačanov. Izločil ga je Španec Roberto Bautista Agut s 6 : 3, 7 : 6 (3), 6 : 1.

Napredovanje si je zagotovil prvi igralec sveta Srb Novak Đoković. Branilec naslova je izločil Poljaka Huberta Hurkacza s 7 : 5, 6 : 7 (5), 6 : 1 in 6 : 4. »V prvih dveh nizih sva pokazala izvrstno igro. Zaslužil si je zmago v drugem. Odigral sem perfekten tretji niz, tudi četrti je bil soliden. Zadovoljen sem z igro,« je dejal Đoković. Od igralcev v prvi deseterici ATP so v konkurenci še Rafael Nadal, Roger Federer in Kej Nišikori.

Turnir v Wimbledonu je končala nekdanja prva igralka sveta, Danka Caroline Wozniacki. Po vsega 81 minutah je morala priznati premoč Kitajki Švej Žang s 6 : 4 in 6 : 2. Ukrajinka Jelina Svitolina je izločila Grkinjo Mario Sakari s 6 : 3, 6 : 7 (1) in 6 : 2. Tretja nosilka Karolina Pliškova se je drugo leto zapored uvrstila v četrti krog. Izločila je Suvej Sie s Tajvana s 6 : 3, 2 : 6 in 6 : 4.

Obračun nekdanjih prvih igralk na lestvici WTA med Romunko Simono Halep in Belorusinjo Viktorijo Azarenka je pripadel prvi (6 : 3, 6 : 1). Halepova bo v četrtem krogu igrala proti krvnici Hercogove Gauffovi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije