SMUČARSKI SKOKI

Cene v drugi seriji skočil na peto mesto

Zmagal je Norvežan Marius Lindvik.
Fotografija: Cene Prevc. FOTO: Hannah Mckay Reuters
Odpri galerijo
Cene Prevc. FOTO: Hannah Mckay Reuters

Norvežan Marius Lindvik je zmagovalec tekme svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Oslu. Za njim je za 1,6 točke zaostal vodilni po prvi seriji Nemec Markus Eisenbichler, Zmagovalne stopničke je dopolnil še en Norvežan Robert Johansson, ki je v spremenljivih razmerah druge serije tja prišel s šestega mesta po polovici, za rojakom je zaostal 2,7 točke. Pet točk za njim in 7,7 točke za zmagovalcem je zaostal Cene Prevc, ki je po 127,5 metra v prvi seriji v drugi dosegel 132 metrov in z 11. še prišel do končnega petega mesta.

Timi Zajc je sicer sledil zgledu Ceneta in v drugi seriji popravil uvrstitev za šest mest, a je imel z 19. mestom preslabo izhodišče, da bi lahko na koncu prišel višje od 13. mesta. Približno na istem je ostal Lovro Kos, ko je s 13. mesta po polovici zdrsnil na 15., slabše pa sta v drugo nastopila Anže Lanišek in Žiga Jelar ter tekmo končala na 23. in 27. mestu.Neuspešna v slovenskem taboru pa sta bila Domen Prevc, ki je prvo serijo končal na 45. mestu, že v kvalifikacijah pa je z 59. mestom obtičal Anže Semenič.

V seštevku norveške turneje vodi danes osmi Avstrijec Stefan Kraft pred Kobajašijem in Geigerjem. Cene Prevc je peti, za Geigerjem zastaja manj kot dve točki, za vodilnim Kraftom pa 28. V seštevku sezone ima Kobajaši zdaj 1442 točk, Geiger pa 1375. Najboljši Slovenec Lanišek je sedmi s 685, Cene Prevc pa deveti s 572.

Naslednja tekma, zadnja na norveški turneji, bo v nedeljo znova v Oslu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije