KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO LIGO

Petarda v mreži Mure, Celje po podaljšku končalo evropsko pot

Nogometaši PSV so na Fazaneriji upravičili vlogo favorita, Celjani v Armeniji neslavno končali evropske nastope.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Nogometaši Celja so v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Erevanu po podaljšku izgubili proti Ararat-Armenii z 0 : 1 (0 : 0, 0 : 0) in tako končali evropsko pot. Edini gol na tekmi je v 111. minuti dosegel Sergij Vakulenko. Izkazalo se je, da je bil to tudi odločilni zadetek, ki je tako iz Evrope po Olimpiji in Mariboru izločil še tretjega slovenskega predstavnika.

Slovenski državni prvaki so se za preboj v odločilni krog kvalifikacij merili z armenskimi. Izbranci Dušana Kosića so bili za marsikoga v vlogi favorita, a po (preveč) previdnih in nerazburljivih prvih 110 minutah so nato prejeli usodni zadetek, ki je končal njihovo evropsko pot. Tujcev polna ekipa šele leta 2017 ustanovljenega kluba si je tako priigrala boj za skupinski del, zadnja ovira pred tem pa bo beograjska Crvena zvezda.

30-krat tržno vrednejši klub kot Mura

Nogometaši Mure so v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo doma izgubili proti PSV iz Eindhovna z 1 : 5 (1 : 2) in tako končali evropsko sezono. PSV, evropski prvak iz leta 1988, 24-kratni nizozemski prvak, devetkratni pokalni prvak, zmagovalec pokala Uefa 1978 in približno 30-krat tržno vrednejši klub kot Mura, je upravičil vlogo favorita in si z učinkovitostjo priigral zadnji krog kvalifikacij, kjer ga čaka Rosenborg.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije