PORAZ

Častno slovo Celjanov, bogati Rostov pokoril Krim

Rokometaši Celja so se za slovo od letošnje lige prvakov odlično upirali Veszpremu. Krimovke so naletele na posamično resnično odličen Rostov na Donu in visoko izgubile.
Fotografija: Aneta Benko je imela na desnem krilu ostre dvoboje s Sirabo Dembélé. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Aneta Benko je imela na desnem krilu ostre dvoboje s Sirabo Dembélé. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se častno poslovili od letošnje lige prvakov oziroma od Evrope. V zadnjem krogu skupine B, potem ko niso več imeli možnosti za uvrstitev v osmino finala, so na gostovanju pri Veszpremu izgubili z 22:29 (11:13), vse do 46. minute in neodločenega izida na 20 pa držali korak s favoriziranim madžarskim klubom. Takrat je domači trener Ljubomir Vranješ vzel minuto premora, njegovim varovancem pa je nato uspel delni izid 9.2 in Veszprem je prišel po videnem do (pre)visoke zmage. Najboljši domači strelec je bil nekdanji član Celja Mate Lekai s šestimi zadetki, Dragan Gajić jih je dal pet, Blaž Blagotinšek štiri, Gašper Marguč pa zaradi bolezni ni igral. Pri slovenskem prvaku je Jaka Malus dosegel šest, Borut Mačkovšek pa pet zadetkov. "Odigrali smo dinamično, hitro, zanimivo tekmo, Veszprem prisilili, da je skozi vso tekmo, morebiti z izjemo zadnjih petih minut, moral igrati maksimalno, z vsemi najboljšimi možmi. Z marsikatero stvarjo sem zadovoljen, po drugi strani pa smo na žalost zgrešili preveč izdelanih strelov in bili kaznovani z lahkimi zadetki. Kljub vsemu smo tekmo naredili zelo zanimivo do zadnjih minut, na koncu storili nekaj napak in po vsem prikazanem izgubili s previsoko razliko," je po tekmi navrgel trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše. "Kot ekipa moramo biti zadovoljni z igro 45 minut tekme. Razliko je naredila telesna premoč gostiteljev, odkar imajo novega trenerja, zelo dobro tečejo. Škoda, da je zadnjih nekaj minut skazilo celotno tekmo, nismo si zaslužili tako visokega poraza. A občutki so lahko pozitivni, torej da smo ponovno na neki ravni, ki smo si jo želeli," pa je dodal vratar Urban Lesjak.

Takšna je realnost

Krim Mercator je v 5. krogu drugega skupinskega dela v ligi prvakinj doma na Kodeljevem gostil Rostov na Donu, slovenske prvakinje pa so proti ruskim šampionkam izgubile s 26:35 (12:21). Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, najboljši strelki sta bili Tjaša Stanko (6) pri gostiteljicah in Siraba Dembélé (7) pri gostjah, posamična kakovost Rostova, predvsem temnopoltih rokometašic, Francozinje Dembélé, portugalske Španke Alexandrine Cabral Barbosa in Brazilke Ane Paule Rodrigues, skupaj z vratarko iz Brazilije Maysso Pessoa, pa je bila preveč za Krimovo ekipo. "Ritem je bil v prvem polčasu visok, nekdo pač pri tem pade, že v tem delu igre pa je Mayssa Pessoa zbrala 11 obramb. Ne vem, kdaj smo nazadnje v prvem polčasu dobili kar 21 zadetkov. Ve se, kakšni so finančni vložki nekaterih klubov, plače nekaterih igralk. Mi smo svetlobna leta daleč. Letos se je zgodilo, da nimamo sreče ali si je nismo zaslužili, namreč da so v naši skupini Györ, Bukarešta in Rostov, dva bosta gotovo na zaključnem turnirju četverice, lahko pa se zgodi, da bodo vsi trije. Za zdaj je realnost takšna, veseli me, da dobro delamo, res je tudi, da smo primorani imeti takšno število slovenskih igralk. Vsaka kakovostna tujka stane od 80.000 evrov navzgor, mi tega denarja za zdaj nimamo," je menil trener Krima Uroš Bregar. Kapetanka Miša Marinček pa je ocenila: "Igralke Rostova so posamično zelo kakovostne, na vsakem položaju imajo dve kakovostni igralki, zato lahko držijo visok ritem igre. V obrambi nismo igrale tako trdno, kot smo si želele, v napadu pa prehitro zaključevale iz neizdelanih situacij. Sicer pa smo letos res imele smolo s poškodbami, nekatere tuje okrepitve se niso vklopile, kot smo si želele, dve sta celo odšli. Načeloma je bil viden napredek, imamo mlado ekipo. Treba je pozitivno gledati naprej in predvsem delati." Ljubljančanke v zadnjem krogu sicer gostujejo pri evropskem klubskem prvaku Györu in za uvrstitev v četrtfinale potrebujejo čudež.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije