ŠPORTNA GIMNASTIKA

Bertoncelj in Belakova zmagala v Mersinu

Belakova je slavila tretjič letos, pred tem je bila maja najboljša na svetovnem pokalu v Osijeku, junija pa na evropskih igrah v Minsku.
Fotografija: Sašo Bertoncelj. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sašo Bertoncelj. FOTO: Reuters

MERSIN – Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je v prvi polovici finalnega dne na svetovnem pokalu v Mersinu že dvakrat slavila zmago. Na najvišji stopnički zmagovalnega odra sta stala Sašo Bertoncelj, ki je bil najboljši na konju z ročaji, ter Teja Belak, ki je bila prva na preskoku.

Slovenski uspeh na preskoku je z drugim mestom dopolnila Tjaša Kysselef. Reprezentančni kolegici sta bili najboljši že v kvalifikacijah, na istih mestih pa sta končali tudi v finalu. Belakova je prejela oceno 14,100, Kysselefova pa 13,425.

Belakova je sicer slavila tretjič letos, pred tem je bila maja najboljša na svetovnem pokalu v Osijeku, junija pa na evropskih igrah v Minsku.

Povratnik po zdravstvenih težavah, zaradi katerih ni tekmoval vse od aprila, Bertoncelj je bil tako kot v kvalifikacijah tudi v finalu pred vsemi ostalimi tekmovalci na konju. Za finalno sestavo je prejel oceno 13,650. Drugi je bil domačin Ferhat Arican z oceno 13,550, domač telovadec je bil tudi tretji, bron si je pritelovadil Ahmet Önder z oceno 13,450.

Za četrto medaljo dneva je poskrbel Rok Klavora, ki je bil tretji na parterju, za bron je prejel oceno 13,800. Tako kot v kvalifikacijah je na prvem mestu končal Hrvat Aurel Benović (14,500), drugi je bil Turek Mustafa Arca (14,050).

Drugi slovenski finalist na parterju Luka Terbovšek je zasedel sedmo mesto (13,300).

Na dvovišinski bradlji se je s četrtim mestom izkazala povratnica po poškodbi ramena Lucija Hribar, ki je z oceno 10,650 zasedla četrto mesto. Teja Belak je na tem orodju končala na sedmem mestu (9,950). Zlate medalje se je razveselila domačinka Nazli Savranbasi (12,250).

Tekma v Mersinu še ni končana. V drugem delu finalnega dne bosta na gredi nastopili Adela Šajn in Belakova, na parterju pa Šajnova in Kysselefova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije