OP FRANCIJE

Bedene v treh nizih izgubil proti Đokoviću

Za Noleta je bil to odličen trening pred prvimi resnimi preizkušnjami.
Fotografija: Novak Đoković in Aljaž Bedene. FOTO: Yves Herman, Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković in Aljaž Bedene. FOTO: Yves Herman, Reuters

Aljaž Bedene je končal nastope na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Novak Đoković ga je po uri in 44 minutah premagal s 6 : 3, 6 : 3 in 6 : 2.  Devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu (tam mu je bilo letos branjenje naslova administrativno onemogočeno), šestkratni Wimbledona, trikratni odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in dvakratni odprtega prvenstva Francije v Parizu je imel danes dober trening pred tekmo z Diegom Schwartzmanom v osmini finala in nato pred morebitnim obračunom z Rafaelom Nadalom v četrtfinalu

Aljaž Bedene. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
Aljaž Bedene. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters

Bedene je proti Đokoviću doživel drugi poraz na medsebojnih dvobojih, pred šestimi leti je v tretjem krogu pariškega turnirja izgubil s prav tako osmimi dobljenimi igrami.

V ženskem delu turnirja je bila od švicarske olimpijske prvakinje Belinde Benčič boljša Kanadčanka Leylah Fernandez s 7 : 5, 3 : 6 in 7 : 5. Angelique Kerber pa je izgubila proti Belorusinji Sasnovičevi s 6  :4 in 7 : 6 (5). Američanki Amandi Anisimovi je češka tekmica Karolina Muchova v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Napredovala je tudi Italijanka Martina Trevisan po zmagi nad Avstralko Dario Saville s 6 : 3 in 6 : 4, Belgijka Elise Mertens je ugnala Rusinjo Varvaro Gračevo s 6 : 2 in 6 : 3, Američanka Coco Gauff pa je bila boljša od Estonke Kaie Kanepi s 6 : 3 in 6 : 4.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas