SUPER REZULTAT

Anže Lanišek z drugim mestom do desetih stopničk v sezoni

Skakalci znova odlični.
Fotografija: Lanišek je zaostal le za Granerudom. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Odpri galerijo
Lanišek je zaostal le za Granerudom. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (296,6 točke) je zmagovalec tekme za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugo mesto je zasedel najboljši Slovenec Anže Lanišek (293,9) in še desetič v tej sezoni ter 23. v karieri stopil na zmagovalni oder. Tretje mesto je pripadlo Poljaku Dawidu Kubackemu (281,3).

Lanišek je na stopničke stopil po skoraj mesecu dni, ko mu je to uspelo na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu. Petič je bil v tej sezoni drugi, Granerud pred njim pa je bil danes za malenkost boljši.

Slavil je 21. zmago v karieri, osmo v tej sezoni in storil še en korak proti drugemu velikemu kristalnemu globusu. Prvega je osvojil v sezoni 2020/21.

Do točk je prišlo še pet slovenskih skakalcev. Drugi najboljši med varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote je bil Žiga Jelar (255,2) na 11. mestu. Tik za njim je končal Timi Zajc (244,3), ki je brez večjih težav nastopil po petkovem strašljivem skoku in padcu pri 161,5 m.

Lovro Kos (233,9) je v drugi seriji pridobil deset mest in bil 19., Domen Prevc (225,8) pa jih je izgubil šest za končno 24. mesto. Žak Mogel (200,6) je bil 30. in petič v karieri osvojil točke za svetovni pokal.

Anže Lanišek na enem izmed letošnjih slavij. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Anže Lanišek na enem izmed letošnjih slavij. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije