SKOKI

Anže Lanišek odličen v Vikersundu, skupno tudi 3. na turneji Raw Air

Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna nadaljevala v finskem Lahtiju.
Fotografija: Tretji danes in skupno na turneji je bil najboljši Slovenec Anže Lanišek. REUTERS/Borut Zivulovic FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Tretji danes in skupno na turneji je bil najboljši Slovenec Anže Lanišek. REUTERS/Borut Zivulovic FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Stefan Kraft (497,4 točke) je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih v Vikersundu. Drugi danes je bil Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je za Avstrijcem zaostal za 7,6 točke, vendar je osvojil turnejo surovi zrak, veseli pa se tudi že skupne zmage. Tretji danes in skupno na turneji Raw Air je bil najboljši Slovenec Anže Lanišek (468,8).

Domen Prevc (451,8 točke), tretji po polovici tekme, je bil danes na koncu peti, Timi Zajc (448,2) pa je v finalu s petega nazadoval na sedmo mesto.

V finalu so ob tej trojici nastopili tudi preostali trije slovenski letalci. Lovro Kos (410,1) je z 11. nazadoval na 19. mesto, Žiga Jelar (407) s 15. na 20., Rok Masle pa je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

image_alt
Neverjetna Ema Klinec je nova svetovna rekorderka (VIDEO)

Granerud je že pred tekmo predčasno osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Njegov edini izzivalec, Poljak Dawid Kubacki, je namreč odpovedal nastop.

Granerud ima 386 točk prednosti pred Kubackim, slednji pa ga po današnji tekmi ne more več ujeti, ker so do konca sezone ostale le še tri tekme, zmaga pa je vredna 100 točk.

Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna nadaljevala v finskem Lahtiju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije