PO RAZBURLJIVIH POKALNIH TEKMAH

Albert Riera pomni šišenski nokavt

V 30. krogu 1. SNL mestni derbi predigra za šampionskega. Za vstop v evropsko tekmovanje v Ljudskem vrtu in Fazaneriji.
Fotografija: Rui Pedro (levo) in drugi zeleno-beli so pred pol leta v Spodnji Šiški doživeli najvišji poraz v sezoni. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Rui Pedro (levo) in drugi zeleno-beli so pred pol leta v Spodnji Šiški doživeli najvišji poraz v sezoni. FOTO: Blaž Samec

Ko je Olimpija nazadnje gostovala v Spodnji Šiški, je stopila na rušilno mino. Pol ducata žog (6:1) je končalo v njeni mreži, toda pomembnejši je bil njen odziv v naslednjem krogu, v derbiju z Mariborom. Zmagala je (1:0). Tudi jutrišnje gostovanje v 30. krogu 1. SNL je le predigra za veliki derbi naslednjo nedeljo, ko bodo Albert Riera in njegovi zeleno-beli nogometaši proti največjim tekmecem lahko potrdili šampionsko zvezdico. Če bodo osvojili šišensko trdnjavo.

Ljubljanski selektorji so tudi že v polnem ritmu, ko gre za sestavljanje moštva za prihodnjo sezono. Po vsej verjetnosti se bo začela brez Španca na trenerskem stolčku, saj že ima bolj privlačne ponudbe in predvsem podprte z zajetnejšo plačo. »Težko ga bomo prepričali in tudi ne bi imelo smisla, da bi mu onemogočali odhod, če bo imel krepko višjo plačo,« je že pred časom priznal direktor Olimpije Igor Barišić. Morebitni novi zeleno-beli trener bi prišel zunaj področja nekdanje skupne države.

Lovijo milijone evrov

Po razburljivih pokalnih tekmah sredi tedna bo tudi ta vikend v znamenju pomembnih tekem, še posebej za vstop v evropsko tekmovanje. Mariborčani imajo najboljše izhodišče od petih kandidatov, med katerimi so tudi Koprčani, ki v Ljudski vrt prihajajo s popotnico pokalnega poraza v Kidričevem. Presenetljivega? Koprčani dobro pomnijo lanski finiš sezone in lov za dvema lovorikama. Zaradi pokalne so morda izgubili ligaško prav z Mariborčani, ki se v največji meri ukvarjajo le š s tem, kako iztržiti čim več milijonov evrov za »bombarderja« Žana Vipotnika. Druga evropska bitka je tudi zadnja tekma tega kroga. V Fazaneriji bije zadnja ura, trener Dejan Grabić, ki je že našel formulo za stretje zeleno-belih in vijoličnih, a ostal praznih rok s Koprčani, proti Celjanom nima izbire. Šteje le zmaga.

Tudi na dnu je vroče, Radomljani z Goričani storijo lahko odločilen korak k obstanku brez stresnih dodatnih kvalifikacij, ki bi se jim radi izognili tudi Goričani. V 2. SNL namreč drugouvrščeni – najbrž Aluminij ali pa Rogaška – ne bo mačji kašelj. V najslabšem položaju so Kraševci, ki igrajo bolje od števila točk, a so bili prevečkrat osmoljenci. Domžalčani iz ozadja napadajo Evropo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije