SP V KOLESARSTVU

Alaphilippe kolesarski svetovni prvak, Roglič šesti

Objavljeno 27. september 2020 16.46 | Posodobljeno 27. september 2020 22.47 | Piše: STA, S. U.

S pogumnim napadom je 42 kilometrov pred koncem poskusil tudi zmagovalec Toura Tadej Pogačar.

FOTO: Christophe Ena, Pool Via Reuters
Francoski kolesar Julian Alaphilippe je svetovni prvak cestne preizkušnje v Imoli. Z odločilnim napadom na zadnjem vzponu je ugnal skupino petih kolesarjev, med katerimi je bil tudi slovenski as Primož Roglič.

Na koncu v sprintu za srebro ni imel možnosti, osvojil je šesto mesto. Drugi je bil Belgijec Wout Van Aert, tretji pa Švicar Marc Hirschi. Vseeno je 30-letni Kisovčan dosegel četrto najboljšo slovensko uvrstitev na svetovnih prvenstvih, edino medaljo na cestni dirki pa je za Slovenijo osvojil zdajšnji selektor kolesarske reprezentance Andrej Hauptman, ki je bil v Lizboni leta 2001 tretji.

Četrta najboljša uvrstitv v zgodovini tega tekmovanja za nas
»Zelo težek krog in zahtevna dirka. Zelo sem zadovoljen s taktiko in z vsemi fanti, predvsem s tem, kako smo pristopili in oddelali dirko. Vsi so naredili svoj maksimum. Tudi sam, a na koncu mi je žal malo zmanjkalo, da bi lahko bil z najboljšim, z Julianom, ki je zmagal zasluženo. Veseli smo in ponosni, da smo dirkali tako, kot smo,« je vtise za RTV Slovenija po 258,2 kilometra dolgi dirki strnil Roglič.

S pogumnim napadom je 42 kilometrov pred koncem poskusil tudi zmagovalec Toura Tadej Pogačar. Dvaindvajsetletnik je vztrajal in pridobival prednost tudi na spustu ter ob prihodu na dirkališče v Imoli. Ostali kolesarji so ga ujeli dobrih 21 kilometrov pred ciljem, nato pa je 22-letnik popustil, saj ni imel dovolj moči za zaključek preizkušnje.
Deli s prijatelji