DIRKA PO ŠPANIJI

Sanjsko: en Slovenc zmagal na etapi, drugi pa bo kraljeval v Madridu

Dirka po Španiji je povsem slovensko obarvana: Primož Roglič bo skupni zmagovalec, Tadej Pogačar pa je mnogim dal vetra, dobil je kar tri etape.
Fotografija: Nova zmaga za Tadeja Pogačarja! FOTO: La Vuelta
Odpri galerijo
Nova zmaga za Tadeja Pogačarja! FOTO: La Vuelta

PLATFORMA DE GREDOS – Veličastno, veličastno, veličastno! Slovenski kolesar bo prvič v zgodovini zmagal na eni najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu. To je jasno po zadnji, 19. etapi na dirki po Španiji.

Primož Roglič je namreč ubranil vse napade tekmecev ter ohranil rdečo majico vodilnega. Zadnji dan (v nedeljo) ga v Madridu čaka le še formalnost – 20. etapa, tako imenovana parada šampionov. Sredi španske prestolnice bo stopil na najvišjo stopničko Vuelte

Na težavni, gorski etapi je Roglič kolesaril suvereno ter držal prednost v skupnem seštevku. Etapo je zaznamoval še en Slovenec, Tadej Pogačar, ki je ugnal prav vse in prvi pripeljal v cilj ter tako dosegel novo, tretjo, etapno zmago na dirki. Ubranil se je tudi pred Miguelom Angelom Lopezom ter bo dirko zaključil v beli majici najboljšega mladega kolesarja. Poleg tega bo prestižno dirko v Madridu končal na tretji stopničk.






 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije