ZDRAVLJENJE ŠE POTEKA

Znano, v kakšnem zdravstvenem stanju je sin LeBrona Jamesa

Trenutno še ni znano, kako bo nenaden srčni zastoj vplival na njegovo košarkarsko kariero.
Fotografija: Bronny James FOTO: Gary A. Vasquez, usa Today Sports Via Reuters
Odpri galerijo
Bronny James FOTO: Gary A. Vasquez, usa Today Sports Via Reuters

Najstarejši sin slovitega ameriškega košarkarja v severnoameriški ligi NBA LeBrona Jamesa je v ponedeljek med treningom univerzitetnega moštva USC doživel srčni zastoj, o čemer smo že poročali tukaj. Bronny James je dobre tri dni po srčnem zastoju lahko zapustil bolnišnico.

»Jamesa je nemudoma oskrbelo visoko usposobljeno osebje in ga odpustilo domov, kjer zdaj počiva,« so sporočili iz bolnišnice Cedars-Sinai v Los Angelesu.

LeBron James je večkrat dejal, da želi zaigrati skupaj s sinom. FOTO: Gary A. Vasquez Usa Today Sports Via Reuters Con
LeBron James je večkrat dejal, da želi zaigrati skupaj s sinom. FOTO: Gary A. Vasquez Usa Today Sports Via Reuters Con

Bronny James je v ponedeljek zjutraj po lokalnem času doživel srčni zastoj med treningom na univerzi Južne Kalifornije. Odpeljali so ga v bolnišnico in po kratkem času je lahko zapustil oddelek za intenzivno nego. Komaj 18-letnega košarkarja čaka še nekaj zdravniških preiskav, da bi ugotovil vzrok srčnega zastoja.

Nevrološko nepoškodovan in stabilen

V zdravstveni center so ga pripeljali pri zavesti, bil je tudi nevrološko nepoškodovan in stabilen, so v izjavi še zapisali v bolnišnici. »Zahvaljujoč hitremu in učinkovitemu odzivu medicinskega osebja univerze je bilo zdravljenje Bronnyja Jamesa zaradi nenadnega srčnega zastoja uspešno,« so dodali.

Malo pred tem je prvič javno spregovoril tudi njegov oče, 38-letni prvi zvezdnik svetovne košarke LeBron James. Prek Twitterja se je zahvalil »neštetim ljudem, ki moji družini pošiljajo ljubezen in molitve«. Družina se je sprva vzdržala izjav.

Trenutno še ni znano, kako bo nenaden srčni zastoj vplival na košarkarsko kariero Bronnyja Jamesa. »Čeprav njegovo zdravljenje še poteka, upamo na nadaljnji napredek,« so še zapisali pri Cedars-Sinaiju.

LeBron James je v zadnjih letih večkrat dejal, da želi kariero končati šele, ko bo njegov sin naredil preskok v ligo NBA in bosta lahko igrala skupaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije