PREPOVED VSTOPA V DRŽAVO

Znano, ali bo Đoković tožil avstralsko vlado

Direktor OP Avstralije Craig Tiley si želi, da bi se Novak vrnil že prihodnje leto.
Fotografija: Novak Đoković se je moral vrniti v Srbijo. FOTO: Christopher Pike, Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković se je moral vrniti v Srbijo. FOTO: Christopher Pike, Reuters

Potem ko je Novak Đoković ostal brez nastopa na OP Avstralije in moral zapustiti državo, so mnogi že napovedovali, da bo tožil avstralsko vlado za odškodnino šestih milijonov dolarjev. A to se očitno ne bo zgodilo. Tako je napovedal direktor velikega turnirja Craig Tiley.

image_alt
Đokovićevo podjetje razvija terapijo za covid, med zaposlenimi tudi Slovenci

Đoković je zaradi deportacije prejel tudi kazen treh let prepovedi vstopa v Avstralijo, čakalo ga je tudi pol milijona sodnih stroškov. Toda Tiley je v pogovoru za televizijo ABC na vprašanje zanikal, da bo Đoković tožil državo. »Ne. Treba bo razčistiti marsikatero stvar, sami pa smo trenutno v položaju, ko se moramo osredotočiti na brezhibno izvedbo turnirja,« je nato na hitro zamenjal temo.

Đoković se je sicer zanašal na odobritev, ki mu je jo dala avstralska teniška zveza, in s prepričanjem, da je vse urejeno za njegov nastop tudi pripotoval v Avstralijo. Tiley tega posebej ni želel komentirati, v javnosti pa si zaradi zmede prislužil precej kritik. Izžvižgali so ga tudi gledalci na turnirju, potem ko si je nedavno ogledal enega od dvobojev.

image_alt
Đokovićeva cena bo padla, za proticepilce je muha enodnevnica

Ob tem pa nekateri poročajo tudi, da se bi Đoković lahko vrnil v Avstralijo, še preden se mu izteče kazen treh let prepovedi. »Seveda letos to ni mogoče, bo pa Đokovič zagotovo skušal nastopiti prihodnje leto,« je dejal Tiley. Kako bo to izvedljivo, ni povedal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije