PORAVNAVA NA SODIŠČU

Znana trenerka terjala 107.360 evrov

Objavljeno 30. januar 2019 11.51 | Posodobljeno 30. januar 2019 11.54 | Piše: Aleksandar Lukić

Ker je RK Krim odpovedal pogodbo trenerki, bo mastno plačal.

Bonova je vodila rokometašice Krima do začetka leta 2016. FOTO: Mavric Pivk
LJUBLJANA – Znana rokometna trenerka Marta Bon bo bogatejša za nekaj deset tisoč evrov. Svojega nekdanjega delodajalca Rokometni klub (RK) Krim je po enostranski in po njenem mnenju neupravičeni prekinitvi pogodbe tožila in zaradi tega zahtevala natanko 107.360 evrov. A še preden bi se glavna obravnava začela, sta si nasprotni strani segli v roke in uspelo se jima je dogovoriti, vendar za bistveno nižji znesek.

image
Bonova je vodila rokometašice Krima do začetka leta 2016. FOTO: Mavric Pivk

​Odvetnik Krima Goran Janžekovič je po poravnavi, katere vsebina je tajna, potrdil, da sta se strani poravnali, po več informacij pa nas je napotil k Bonovi. A te na sodišču ni bilo, saj je imela obveznosti z izpiti (Bonova je predavateljica na športni fakulteti v Ljubljani), zato smo se obrnili na zastopnico interesov Bonove na sodišču, odvetnico Tino Šnajder Paunović. Zanimalo nas je, kako so prišli do zneska 107.000 evrov, ki so jih zahtevali od RK Krima. Razložila nam je, da je šlo za neizplačane zneske, ki bi jih morala prejeti za trajanje pogodbe. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi se Bonova na koncu zadovoljila z manj kot polovico od zahtevanega zneska, vendar nam njena odvetnica tega ni potrdila. Povedala pa nam je, da se je za poravnavo odločila iz razloga dobrih odnosov.

image
Marta Bon se je za poravnavo odločila zaradi dobrih odnosov. FOTO: Ljubo Vukelič

»S poravnavo smo zaključili odprte teme, ki so ostale nedorečene ob imenovanju novega trenerja. Podrobnosti dogovora so zasebna zadeva med mano in klubom. Vedno sem bila ponosna na uspehe kluba in zadovoljna, ker sem lahko tudi sama prispevala k marsikateri lepi zgodbi, ki smo jo ustvarili z ekipo. Tudi ko se je klub znašel v težavah in so me povabili, da pomagam spet sestaviti uspešno ekipo, sem bila pripravljena sodelovati. Krim ima pri meni posebno mesto in tudi v prihodnje želim ekipi vse dobro,« pa je za Slovenske novice povedala Marta Bon.

Rokometni klub ji je enostransko pogodbo prekinil na začetku leta 2016 zaradi slabih rezultatov, se je takrat pisalo. Uradno pa so na njihovi spletni strani o razlogih za prekinitev pogodbe zapisali: »Rokometni klub Krim Mercator in glavna trenerka članske ekipe dr. Marta Bon sta prekinila sodelovanje. Glavni razlog za prenehanje medsebojnega sodelovanja so različni pogledi na usmeritve kluba.

Krim ima pri meni posebno mesto in tudi v prihodnje želim ekipi vse dobro.

RK Krim Mercator se trenerki Marti Bon zahvaljuje za sodelovanje in pomemben prispevek k sanaciji kluba, ki ima ambicije znova igrati vrhunski ženski rokomet na evropskem nivoju. Bonova je člansko ekipo RK Krim Mercator prevzela v težkih časih in jo pomagala znova postaviti na noge.« Njen položaj je pozneje zasedel Uroš Bregar, njen nekdanji pomočnik, in še danes je glavni trener krimovk. 
Deli s prijatelji