NOGOMET

Znana imena za napad na Prištino in Kišinjov

Objavljeno 29. september 2020 07.44 | Posodobljeno 29. september 2020 07.44 | Piše: Jernej Suhadolnik

Slovenija bo igrala oktobra tri tekme, dvakrat bo gostovala. Matjaž Kek: Vsaka prijateljska tekma je boljša kot trening.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo vodil oktobra tri tekme. FOTO: Leon Vidic
Bodo navijači slovenske nogometne reprezentance prišli oktobra na svoj račun? Selektor Matjaž Kek bo imel na voljo vse igralce, na katere lahko realno računa tudi v ciklusu bojev za SP 2022, okrepljeni strokovni štab po lastnem okusu in rekordno dolge priprave na tekmi Uefine lige narodov C3 v Prištini in Kišinjovu.

Slovenci se bodo zbrali naslednji ponedeljek v Ljubljani; prvo »pravo« tekmo bodo igrali v nedeljo zvečer (20.45) v kosovski metropoli, drugo šele v sredo, kar bodo rekordno dolge priprave izbrane vrste. Že prej (7. 10.) bo Kek v Stožicah preizkusil alternativne rešitve v prijateljski tekmi s San Marinom.

Ekipa iz žepne državice nad Riminijem ni tekmec za iskanje merodajnih odgovorov. Selektor? »Upoštevaje dejstvo, da bomo nato gostovali v Prištini in Kišinjovu, nisem želel, da bi imeli oktobra nekakšno turnejo. Želeli smo igrati doma. V časih covida-19 nam veliko drugega od San Marina ni ostalo. Vsekakor je tekma boljša od treninga.«
Največ reprezentantov iz Osijeka
Slovenija za tekme s San Marinom (7. 10.), Kosovom (11. 10.) in Moldavijo (14. 10.), vratarji (3): Oblak (Atletico), Belec (Salernitana), Rozman (Celje); branilci (8): Mevlja (Soči), Stojanović (Dinamo Z.), Skubic (Konyaspor), Balkovec (Karagumruk), Blažič (Ferencvaros), Mitrović (Maribor), Gorenc Stanković (Sturm), Jurčević (Osijek); vezisti (8): Kurtić (Parma), Zajc (Genoa), Bijol (Hannover), Vetrih (Rizespor), Rep (Hartberg), Kouter (Mura), Lovrić (Lugano), Petrović (Rapid); napadalci (5): Verbič (Dinamo K.), Šporar (Sporting), Bohar (Osijek), Vučkić (Zaragoza), Kramer (Zürich).


Tudi zaradi tega je na Kekovem seznamu kakšno ime več kot običajno, morda se bo v prihodnjih dneh spremenilo še kaj. V nekaterih državah vendarle še ni konec prestopnega roka, nekatere čaka tudi igranje odločilnih tekem za preboj v ligo prvakov in evropsko ligo.
 

Preizkusil bo več novih obrazov


Mariborčan na slovenski klopi je lahko zadovoljen s trenutno kadrovsko podobo reprezentance. Septembrski kader je dopolnil Benjamin Verbič, številni igralci dobivajo polno minutažo v svojih klubih, novih poškodb ni bilo. Pričakovati skorajšnjo vrnitev Iličića, Jokića, Berića, Strune in Krhina bi bilo nerealno. Prvi še čaka na skupne treninge s soigralci pri Atalanti, namesto drugega je Kek angažiral Maria Jurčevića, tretji in četrti sta trdno zasidrana na rdečem seznamu v ZDA – podobno kot Matavž –, petemu ne kaže najbolje pri iskanju novega kluba. To je torej to, Kek je imel že septembra ob sebi tudi okrepljen strokovni štab, v katerem so trije trenerji: Igor Benedejčič, Milan Miklavič in Luka Brkljača.

Kek je napovedal, da bo v pripravljalni tekmi s San Marinom preizkusil več novih obrazov, zato bi lahko kdo pomislil, da je na Brdu v resnici predstavil »dva« seznama igralcev … Vsaka tekma ponuja priložnost za dokazovanje in tako bi morali dvoboj s San Marinom vzeti Jurčević, Gorenc Stanković, Sandi Lovrić, Dejan Petrović in Blaž Kramer, ki bodo dobili priložnost v Stožicah.

V seštevku čakajo navijače tri zanimive tekme in več novih obrazov, pod črto pa je zanimiv podatek, da je tokrat prispeval največ slovenskih reprezentantov hrvaški prvoligaš NK Osijek. 
Deli s prijatelji