NBA

Zmago zasenčila Durantova tragedija

Toronto v finalu lige NBA ni izkoristil prve zaključne žoge. Golden State ostal v igri, naslednja tekma bo v Kaliforniji.
Fotografija: Kevin Durant je po vnovični poškodbi nemočno obsedel in se prijel za boleči del. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Durant je po vnovični poškodbi nemočno obsedel in se prijel za boleči del. FOTO: Reuters

TORONTO – Košarkarji Toronto Raptors še ne slavijo naslova prvaka severnoameriške lige NBA, potem ko jim je na peti tekmi dvoboja z Golden State Warriors do velikega slavja zmanjkala le točka. Dvakratni zaporedni branilci naslova iz Kalifornije so v Torontu peto tekmo dobili s 106:105 in izid v boju na štiri zmage znižali na 2:3. Šesta tekma bo v noči na petek v Oaklandu.

Toronto Raptors so imeli po štirih tekmah velikega finala lige NBA lepo prednost 3:1 v zmagah in še lepšo priložnost, da si pred domačimi navijači priigrajo naslov. A to je bil račun brez krčmarja, saj so zaostajali večji del tekme, tako da so prvaki NBA še med živimi, potem ko je Stephen Curry dosegel 31, Klay Thompson pa 26 točk.
Kevin Durant je po vnovični poškodbi nemočno obsedel in se prijel za boleči del. FOTO: Reuters
Kevin Durant je po vnovični poškodbi nemočno obsedel in se prijel za boleči del. FOTO: Reuters

»Bilo je za narediti ali umreti. V drugem polčasu res ni bilo lepe igre, a preprosto smo morali zadevati koše,« je po razburljivi tekmi dejal Curry. Kawhi Leonard je za gostitelje 12 od svojih 26 točk dosegel v zadnji četrtini, Kyle Lowry pa je za domačo ekipo, ki je v zadnjih treh minutah in pol zmogla vsega dve točki, dodal 18 točk.
 

Bizaren občutek


Za Golden State je po enomesečnem premoru zaradi poškodbe za kratek čas zaigral zvezdnik Kevin Durant. Dosegel je 11 točk v 12 minutah, nato pa si znova poškodoval desno mečno mišico. Durant, najkoristnejši igralec (MVP) lige 2017 in 2018 ter prvi strelec bojevnikov v končnici s 34,2 točke na tekmo, je dvorano zapustil na berglah in je moral opraviti pregled z magnetno resonanco. Strgal naj bi si ahilovo tetivo, zato ga čaka dolgo mirovanje. Največji pesimisti trdijo, da bo zagotovo izgubil celotno naslednjo sezono.

»Po eni strani sem izjemno ponosen na fante, kakšno srce in voljo so pokazali, po drugi pa me srce boli za Kevina,« je dejal trener zlate države Steve Kerr: »To je res bizaren občutek. V istem trenutku slavimo izjemno zmago in objokujemo velik udarec,« je dodal. »Zdravniki so mu za nastop prižgali zeleno luč. To je bila skupna odločitev, ki jo zdaj obžalujemo. Nikogar ni treba obtoževati, če pa že moramo koga, sem najbrž to jaz,« je dejal generalni menedžer Golden Stata Bob Myers, ki bo napačno odločitev obžaloval tudi v finančnem smislu. Durant, ki ima bajno plačo, bi po koncu sezone postal prosti igralec, klub bi se ga najbrž rad znebil, a bo zvezdnik lahko uveljavil člen iz pogodbe, ki mu zagotavlja, da je ob poškodbi še eno leto na plačilni listi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije