Zlatko Zahović zgradil avtocesto za – Olimpijo

Jutri se bo s 26. krogom nadaljevala sezona v 1. SNL Mariborčani za sedem točk zaostajajo za vrhom
Fotografija: Olimpija je vroči kandidat za naslov prvaka, Ante Vukušić pa za strelsko lovoriko. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Olimpija je vroči kandidat za naslov prvaka, Ante Vukušić pa za strelsko lovoriko. FOTO: Jure Eržen

Slovenski nogometni prvoligaši se jutri vračajo v boj za ligaške točke, a še nikoli z večjimi neznankami. Olimpija ostaja vroči kandidat za osvojitev naslova prvaka, Rudar je že izpadel, vse drugo je v nogah nogometašev in glavah trenerjev, za katerimi je nenavadna izkušnja.

Olimpija (50): Predsednik Milan Mandarić je sprožil nemir. Vrnitev Mladena Rudonje na položaj športnega direktorja ne bi bila sporna po koncu sezone, ko bi se lahko ustrezno pripravil za nastavljanje svojih ljudi in odstavljanje neprimernih. Trener Safet Hadžić mora izpeljati šampionsko sezono z vedenjem, da so mu šteti dnevi. Prednost in kakovost igralcev zadostuje za naslov, vse drugo je stvar fines. In Mandarićevega pristopa: »božanje« najboljših ali oštevanje.
Celje (45): Mi zmoremo, so prepričani do prekinitve prvenstva všečni Celjani. A trije meseci premora pomenijo celo večnost. Manjkajoči celjski kamenček v zmagovalnem mozaiku je pomanjkanje izkušenj.
Aluminij (45): Kidričani so močni in Evropo imajo v nogah – tudi pokalno lovoriko. Slog igre je tekmovalen – za točke. Slabost je navzven prednost: da nimajo česa izgubiti. Seveda lahko, veliko evrov, če ne bo Evrope.
Maribor (43): Nov veter, novo upanje je mariborsko geslo za juriš na vrh. Bivši športni direktor Zlatko Zahović meni, da je športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu in trenerju Sergeju Jakiroviću zgradil avtocesto do naslova, s čimer je dal vedeti, da tekmuje tudi takrat, ko ni tekmovalec. Pred dvema letoma, ko so bila razmerja proti Olimpiji bolj izenačena, je bilo sedem točk zaostanka 11 tekem pred koncem preveč.

Mura (38): Enajst neodločenih izidov je sporočilo za trenerja Anteja Šimundžo, da kaže več tvegati. Sobočani si to lahko privoščijo, a jim kaj prida ne bo pomagalo. Toliko kakovosti in širine igralskega kadra ne premorejo, da bi šli v bitke na vse ali nič.
CB24 Tabor (29): Bi Tabor zaradi nekaj dni zamude ob vrnitvi trenerja Maura Camoranesija lahko plačal davek? Sloviti Argentinec na klopi je ob pomoči spretnih srbskih selektorjev v kratkem roku izbrusil moštvo v resnega tekmeca z igro z glavo in repom ter značilnim nepopustljivim pristopom.
Bravo (28): Bravo bo težko boljši, kot je bil, čeprav tudi podoba na enaki ravni pomeni napredek. Med igralci so tudi zelo nadarjeni, ki jim vsak teden prinese novo izkušnjo in večjo dodano vrednost. Trener Dejan Grabić ima v dveh, treh posameznikih ravno dovolj podaljšanih rok na igrišču, da lahko nadzirajo, narekujejo ritem igre in brzdajo zaletavost mlajših.
Triglav (27): Gorenjski prvoligaš ima najnižjo vrednost delnic v boju za izognitev 9. mestu. Izbruh koronavirusa je bilo darilo, saj je trener Vlado Šmit lahko resetiral svoje zamisli in tudi moštvo.
Domžale (26): Slabo je bilo moštvo, slabi so bili igralci, slab je bil trener. Nova priložnost je tu, a z istimi ljudmi. Vsi pa so bistveno boljši, kot so bili. Nihče si ne predstavlja, da bi se lahko reševali v dodatnih kvalifikacijah. Kaj po obstanku? K novi fluktuaciji nogometašev.
Rudar (10): Velenjčani lahko s tekmovalnostjo vplivajo na razplet pri vrhu in na dnu. Za trenerja Domna Beršnjaka, ki si srčno želi delovati v nogometu in ima za seboj selitve gor in dol, levo in desno, je obdobje soočenja z resnico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije